18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialANI Chiuariu mai slaba decat ANI Macovei

ANI Chiuariu mai slaba decat ANI Macovei

Fostul ministru al justitiei Monica Macovei, este de parere ca legea ANI, in varianta Chiuariu este mult mai slaba decat forma aceleiasi legi in variata originala, lansata chiar de ea in 2006.

 

Intre modificarile care au slabit legea se numare cele care limiteaza autonomia Agentiei Nationale de Integritate si statutul directorului ei. In plus, lipsa auditului extern, declararea ca incompatibila a calitatii de avocat cu cea de parlamentar si limitarea puterii inspectorului de integritate sunt puncte considerate esentiale de Macovei in Legea ANI, care nu au trecut de Parlament.

Macovei a mai criticat si faptul ca inspectorul de integritate ar avea puteri limitate, referindu-se la faptul ca pentru a evalua averea unui demnitar acesta ar trebui sa faca expertize, dar numai daca cel cercetat este de acord. Ea a mai adaugat ca, modificarea legii ANI prin ordonanta de urgenta nu o face mai severa si ca modificarea acestei legi la scurt timp dupa ce a fost publicata in Monitorul Oficial dupa ce trecuse de Parlament ar fi fost un "aranjament politic" care ar fi facut legea si mai slaba decat varianta din Monitorul Oficial.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă