18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialVladimir Tismaneanu amenintat cu moartea

Vladimir Tismaneanu amenintat cu moartea

Politologul Vladimir Tismaneanu sustine ca pe 29 mai a primit o scrisoare in care este amenintat cu moartea si ca pe adresa expeditorului sunt mentionate cuvintele "Romania Mare, Romanian Newspaper". Potrivit Hotnews, el declara ca este vorba de o actiune tipic securista, comparabila cu amenintarile primite inainte de 1989, pe vremea cand colabora cu postul de radio Europa Libera.

Tismaneanu, care ar urma sa vina in Romania pe 9 iunie, afirma ca a sesizat autoritatile americane si Presedintia Romaniei. Intru-un interviu in exclusivitate pentru Hotnews, Vladimir Tismaneanu vorbeste despre potentialii autori ai scrisorii de amenintare:
"Este vorba de o actiune, dupa parerea mea tipic securista, de intimidare, legata de efortul, anuntat de presedintele Basescu, de a pune in practica concluziile si propunerile comisiei prezidentiale.

Din propria experienta, legata de perioada 1983 – 1989, cind eram colaborator permanent al postului de Radio Europa Libera si al unor publicatii occidentale interesate de fenomenul totalitar comunist din Romania, nu pot sa nu observ coincidenta de limbaj si metode dintre aceasta scrisoare si ceea ce facea Securitatea (Directia de Informatii Externe – DIE) in acea perioada.

Stiind ca Vadim Tudor s-a manifestat si se manifesta ca un inversunat adversar al comisie prezidentiale si tinand cont de repetatele sale declaratii identice cu modalitatea de exprimare a acestei scrisori, ma intreb daca este vorba de o actiune solitara a vreunui maniac antisemit ori de o strategie legata de revansarzii securisti din PRM", a declarat Tismaneanu, citat de Hotnews.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă