26.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialServiciile de 3,6 Mbps, disponibile

Serviciile de 3,6 Mbps, disponibile

Noile servicii 3G broadband HSDPA, care aduc cele mai mari viteze de date mobile de pe piata romaneasca – de pana la 3,6 Mbps – au fost lansate comercial de Vodafone Romania. Cei care au deja un abonament pentru servicii 3G broadband standard pot beneficia de noile viteze pentru numai 5 dolari in plus fata de abonamentul ales.

In mod practic, clientii din 23 de orase din Romania ai acestui operator de telecomunicatii mobile pot beneficia acum de viteze de transfer al datelor de pana la 2,8 Mbps, de doua ori mai mari decat pana in prezent, pentru o experienta obisnuita de utilizare. Vodafone a demonstrat ca acest lucru este posibil, la inceputul lunii, la CERF, dar acum a lansat si oferta comerciala. Aceasta presupune plata a 5 dolari in plus – in regim de extraoptiune – care se adauga la tariful abonamentului Vodafone 3G broadband pentru care cei interesati au optat pana acum: Mobile Internet cu 100, 200 sau 500 MB trafic inclus, cu preturi intre 10 si 25 dolari/luna; Mobile Office cu 100 si 200 MB trafic inclus, cu preturi de 15, respectiv 20 dolari/luna; Mobile Internet & Office, cu 1 sau 2 GB trafic inclus, cu preturi de 35, respectiv 49 dolari/luna. Iar cei care se aboneaza in urmatoarele doua luni (pana la 30 iulie 2007) beneficiaza de o oferta promotionala: trafic dublu de date inclus, pentru toate aceste abonamente 3G, la aceleasi preturi ca si pana acum, pe toata perioada contractului, daca acesta este incheiat pe o perioada de minimum un an. Cine nu are echipamente de ultima generatie (mobile, PDA-uri sau laptop-uri) cu platforma HSDPA deja integrata poate opta pentru solutiile oferite de operator: Mobile Connect Card 3G broadband – primul card de date 3G broadband din Romania pentru utilizatorii de laptop, Vodafone Smart Modem 3G broadband – care se adreseaza atat utilizatorilor de PC, cat si celor de laptop si Express Data Card – pentru utilizatorii de laptop cu slot PCI Express.
In plus, Vodafone a pus la dispozitie gratuit o noua aplicatie de conectare, compatibila cu noul sistem de operare Windows Vista. Chiar daca Vodafone a dat din nou tonul la aceasta cursa nebuna pentru accesul la viteze din ce in ce mai mari pentru transferul de date mobil, toti cei interesati ar trebui sa mai stie ca si Orange Romania a anuntat, tot la inceputul acestei luni, ca nu va trebui sa ne multumim cu 3.6 Mbps odata ce la sfarsitul anului 2007 viteza va creste pana la 7.2 Mbps datorita tehnologiei HSUPA pe care tocmai a testat-o la Slatina.
Suprematia acestor viteze va fi insa valabila doar pana anul viitor, cand castigatorii licentelor WiMAX ii vor tenta pe romani cu posibilitatea de a atinge pana la 70 Mbps – practic insa "doar" 10 Mbps.

COMPETITIE

» Operatorii ficsi contraataca cu viteze de pAna la 50 Mbps

Operatorii mobili de pe piata romaneasca dau o batalie continua pentru a castiga respectul celor care vor sa prinda viteze din ce in ce mai mari in transferul de date mobile. In schimb, pe piata transferului fix de date s-a facut deocamdata liniste, toata lumea asteptand sa vada ce va insemna proiectul de dezvoltare a unei retele metro-nationale de fibra optica, anuntat de RCS&RDS, prin care toti romanii abonati ai operatorului respectiv vor putea sa se vada in curand intr-o mare retea nationala, beneficiind de schimbul de date si fisiere la nivel national la viteze de pana la 50 Mbps.
Nici un alt operator nu a anuntat ca ar avea ceva cu viteza si mai mare.

Cele mai citite

Donald Trump amenință să acționeze Google în instanță, acuzând favorizarea candidatei democrate Kamala Harris

Fostul președinte american Donald Trump a avertizat că, dacă va ajunge din nou la Casa Albă, va da în judecată Google, acuzând gigantul tehnologic...

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...

Platforma X a lui Elon Musk își schimbă poziția în fața Curții Supreme din Brazilia, cerând ridicarea interdicției

Într-o schimbare semnificativă de atitudine, platforma de socializare X, deținută de Elon Musk, a declarat Curții Supreme din Brazilia că a respectat ordinele de...
Ultima oră
Pe aceeași temă