22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialLa un pas de trofeele europene

La un pas de trofeele europene

Echipele feminine de handbal Oltchim Rm. Valcea si "U" Jolidon Cluj sunt la un pas de castigarea Cupei Cupelor, respectiv Challenge Cup, ambele bucurandu-se de avantajul victoriilor din primul tur al dublei manse finale.
Iubitorii handbalului din Rm. Valcea s-au pregatit deja sa sarbatoreasca cucerirea Cupei Cupelor, trofeu pentru care echipa lor favorita, Oltchim, va sustine, maine, pe teren propriu, batalia decisiva in compania formatiei norvegiene Trondheim, in returul dublei manse finale a competitiei. Pentru a castiga "laurii", oltencelor le va fi suficienta si o infrangere la mai putin de patru goluri gratie victoriei cu 30-26 pe care au reusit-o in primul meci. In ciuda avantajului pe care si l-au asigurat in tur, handbalistele de la Oltchim au fost prudente in declaratii afirmand ca, in ciuda optimismului suporterilor, nu se considera inca invingatoare. "In primul meci nu a fost deloc usor pentru ca adversarele noastre au avut un atac extrem de rapid si o defensiva dificil de depasit. Din fericire si noi ne-am aparat excelent, iar portarul nostru a fost la inaltime. Speram sa ne descurcam la fel de bine si in fata fanilor care aproape de fiecare data au fost al optulea jucator din echipa", a spus Steluta Luca, cea care poarta banderola de capitan de echipa a Oltchimului. La fel de rezervate in declaratii s-au aratat si handbalistele de la "U" Jolidon Cluj, care tot maine, in deplasare, vor disputa meciul decisiv pentru cucerirea Challenge Cup in compania formatiei sarbe HC Naisa Nis. Ardelencele s-au impus in primul meci cu 32-23, dar antrenorul lor, Gheorghe Covaciu, considera ca, in ciuda avantajului de noua goluri pe care il au elevele sale.

PALMARES

Pentru Oltchim castigarea Cupei Cupelor ar insemna primul trofeu dupa cele doua cupe IHF adjudecate in 1984 si 1989. Echipa valceana a mai jucat doua semifinale de Cupa Cupelor  (1987 si 1993) si tot atatea de Liga Campionilor (1990 si 1992). Referitor la Challenge Cup, trofeul a revenit anul trecut Rulmentului Brasov, iar actuala editie a competitiei masculine a fost castigata tot de o formatie romaneasca, UCM Resita.

Cele mai citite

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

3 avantaje ale ghiozdanelor Herlitz pentru copilul tău 

Descoperă trei motive care plasează ghiozdanele Herlitz în topul alegerilor părinților atunci când vine vorba de confortul și sănătatea copiilor lor! Află de ce astfel...
Ultima oră
Pe aceeași temă