23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialTaxe de autostrada din 2008

Taxe de autostrada din 2008

Calin Popescu-Tariceanu s-a spalat pe maini in chestiunea discriminarilor salariale dintre romanii si turcii care lucreaza pentru Bechtel
seful Guvernului, Calin Popescu-Tariceanu, a ajuns pe santierul autostrazii Transilvania pe furtuna. In ploaia deasa, el a tinut un scurt briefing de presa, in care a discutat despre lucrarile la autostrada.
Intrebat de ziaristi daca nu crede ca diferentele de salarii dintre angajatii romani si cei turci aflati pe pozitii similare sunt prea mari, premierul liberal a spus ca salariile nu tin de autoritatea Guvernului. "In o firma privata toata lumea isi negociaza contractul in functie de propriile criterii. Numai in comunism toata lumea avea acelasi salariu", a precizat Tariceanu.
Autostrada Transilvania va uni Brasovul cu punctul de trecere al frontierei cu Ungaria, de la Bors. De aici, ea va fi conectata cu sistemul de autostrazi din Ungaria. Proiectul, acordat fara licitatie companiei americane Bechtel de fostul Guvern PSD, ar urma sa fie gata pana in anul 2013.
Calin Popescu-Tariceanu a ajuns la Cluj dupa ce a renuntat la zborul cu elicopterul pentru avion. Intrebat daca a intampinat probleme in timpul zborului, Tariceanu a explicat, nu fara o oarecare nervozitate, ca a fost nevoit sa schimbe in judetul Olt elicopterul cu avionul pentru a scurta durata zborului catre Cluj. Tariceanu a fost intampinat de presedintele Consiliului Judetean, liberalul Marius Nicoara, dar si de prefectul Alin Tise. Emil Boc nu s-a aflat in delegatia de intampinare. El a mentionat acum cateva zile ca nu poate intampina la aeroport toti cetatenii care vin la Cluj.
Dupa ce a ascultat o scurta prezentare a investitiilor derulate pentru dezvoltarea Aeroportului, premierul a explicat ca, probabil, Clujul va trebui sa se descurce in privinta mai multor investitii, din cauza ca fondurile guvernamentale sunt indreptate, in general, spre zonele fara posibilitati prea mari. Tariceanu s-a aratat interesat si de cresterea fondurilor pentru cercetare, dar si de cresterea economica constanta.
Premierul Romaniei, Calin Popescu-Tariceanu urmeaza sa mearga astazi in parcurile tehnologice Tetarom II si Tetarom III, dupa ce se va intalni cu participantii de la Consiliul National al Cercetarii stiintifice.

INCIDENT

Scurt-circuit la Palatul Administrativ din Cluj.
Mai multe birouri ale cladirii in care functioneaza Prefectura si Consiliul Judetean au ramas fara curent electric, din cauza unui scurt-circuit produs in timpul lucrarilor de mansardare a imobilului. Alertati de flacara produsa si de fum, functionarii au alertat Serviciul pentru Situatii de Urgenta. Pompierii s-au deplasat la fata locului cu mai multe autospeciale, mai ales ca era asteptat sa soseasca din clipa in clipa, premierul Calin Popescu Tariceanu. "Era treaba de electrician, nu de pompieri", a declarat purtatorul de cuvant al Prefecturii, Victor Popa. (B.F.)

Cele mai citite

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...
Ultima oră
Pe aceeași temă