10.9 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăInternaționalFurtuna Alex a ucis cel puțin șapte oameni la granița franco-italiană VIDEO

Furtuna Alex a ucis cel puțin șapte oameni la granița franco-italiană VIDEO

În regiunea Piemonte au avut loc și salvări spectaculoase, însă mai multe persoane sunt căutate în continuare.

De asemenea, mai multe poduri și drumuri au fost distruse, iar intemperiile au provocat pagube de milioane de euro.

Furtuna Alex a adus cantități de precipitații record. A plouat atât de mult într-un timp atât de scurt încât viiturile se formau văzând cu ochii. Un martor povestește cum a văzut șuvoaiele de apă care au distrus o casă în care locuiau doi bătrâni.

În Italia, însă, în regiunea Piemonte, un pompier a fost luat de viitură și a murit. Aici vântul a atins la rafală și 180 de kilometri pe oră și a plouat torențial.

Pentru că specialiștii au avertizat că furtunile, în combinație cu mareele, pot provoca inundații serioase, la Veneția s-a ridicat barajul de protecție care a funcționat cu succes. Autoritățile franceze și cele italiene spun că atât timp cât încă nu știu exact câte persoane și-au pierdut viața și care este soarta celor dispăruți este dificil să facă un bilanț al pagubelor materiale care, estimează presa, din ambele țări, e de ordinul milioanelor de euro.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă