18.8 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialLa CE au plecat patru, dar vor concura trei gimnaste!

La CE au plecat patru, dar vor concura trei gimnaste!

La Amsterdam va debuta astazi cea de-a doua editie a Campionatelor Europene de gimnastica individuala, competitie la care se vor intrece 253 de sportivi din 39 de tari (92 de fete si 161 de baieti).

In urma cu doua zile gimnastele, iar ieri gimnastii au efectuat primele antrenamente pe podium, repetitie care a fost din pacate cu ghinion pentru una dintre cele patru reprezentante ale noastre inscrise in competitie. Aluissa Lausteanu a avut o mica ezitare la o saritura si si-a sucit un genunchi la aterizare. La prima vedere accidentarea a parut usoara, dar in urma unui consult amanuntit efectuat ieri medicii i-au interzis sportivei sa concureze. Prin urmare, in competitia feminina Romania va fi reprezentata doar de Sandra Izbasa, vicecampioana mondiala la barna si multipla medaliata europeana, Steliana Nistor si Andreea Grigore. Cele trei componente valide ale echipei noastre chiar acuza mici probleme de sanatate, vor evolua maine in calificarile de la individual compus.
In calificarile masculine care incep astazi Romania va fi reprezentata de Marian Dragulescu, multiplu campion mondial si european, Razvan selariu, vicecampion continental absolut, Flavius Koczi, campion european anul trecut la cal cu manere, Marius Berbecar, Adrian Bucur si Ovidiu Buidoso, ultimii trei participanti in premiera la o competitie de asemenea anvergura. Potrivit deciziei finale a tehnicienilor lotului, doar Razvan selariu si Flavius Koczi vor evolua la toate cele sase aparate, cu pretentii de a se califica in lupta pentru titlul absolut, unde acced primii 24 clasati (atat la feminin, cat si la masculin). Ceilalti componenti ai nationalei, care vizeaza doar finalele pe aparate, vor intra in competitie astfel: Dragulescu la sarituri, bara si sol, Buidoso la bara, cal si inele, Bucur la cal, inele, paralele si sol, iar Berbecar la paralele si sarituri.
Atat la masculin, cat si la feminin in finalele pe aparate se vor califica primii opt clasati, dar nu mai mult de doi din fiecare tara.
In urma antrenamentelor pe podium, la care au asistat numerosi spectatori, intrarea fiind libera, reprezentantii nostri au facut impresie buna, specialistii considerandu-i  printre favoritii la medalii.

Lupta pentru medalii se anunta extrem de puternica, in afara de Catalina Ponor, la Amsterdam fiind prezenti toti detinatorii titlurilor europene din 2006. La feminin, dupa repetitia generala, pe podium, cea mai buna impresie a lasat-o italianca Vanessa Ferrari, campioana mondiala absoluta anul trecut la Aarhus. De asemenea, rusoaicele si ucraineanca Alina Kozich, medaliata cu aur la individual compus in urma cu trei ani la Amsterdam, au impresionat asistenta toate putand fi adversare extrem de periculoase pentru reprezentantele noastre. In tabara baietilor printre principalii favoriti la medalii se numara rusii Anton Golotsutskow si Alexander Safoschkinvor, spaniolul Rafael Martinez, cel care i-a "suflat" titlul continental absolut lui Razvan selariu in 2005 la Debrecen, grecul Vlasios Maras si, bineinteles, reprezentantii nostri Marian Dragulescu si Razvan Selariu.

Cele mai citite

Tipuri de mașini de găurit: cum o alegi pe cea care ți se potrivește?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

Competiție Rusia Ucraina și la Concursul Internaţional „ George Enescu” în finala Secţiunii de pian

Doi pianişti din Rusia şi unul din Ucraina vor intra, duminică, în finala Secţiunii de pian din cadrul celei de a XIX-a ediţii a...
Ultima oră
Pe aceeași temă