18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialPodul sperantelor desarte din satul Faurei

Podul sperantelor desarte din satul Faurei

Parlamentarii au venit,
au promis sprijinul lor si au plecat fara sa rezolve ceva.
Aproape toti locuitorii traiesc din ajutoare sociale.
la intrarea in satul faurei (amplasat la 2 kilometri departare de orasul Baneasa) este un pod, unde in fiecare dimineata se aduna un mare numar de oameni cu speranta ca va veni cineva sa le dea de lucru. Iar majoritatea dintre ei sunt tineri. dornici de a face ceva util. De fiecare data insa se intorc acasa, dezamagiti pentru ca ofertele lipsesc cu desavarsire. Pe aici au trecut de-alungul anilor si multi parlamentari constanteni, in special cei care au reprezentat etnia turca (in localitate aceasta este in proportie de peste 90%), le-au promis marea cu sarea dar, pana acum nu s-a facut concret absolut nimic. Astfel ca situatia este in continuare de-a dreptul dramatica. Din cei 960 de locuitori niciunul nu are un loc de munca stabil, aflam de la viceprimarul Ion Mocanu. Doar primavara si toamna unii mai fac cate ceva in agricultura.
si nici macar acestea (la primarie sunt inscrise 360 de dosare) nu acopera intreaga perioada a unui an. In 2006, de pilda, ele s-au platit pe 8 luni (ianuarie-mai si octombrie-decembrie), iar in 2007 doar pe doua luni (ianuarie si februarie). Pana primesc sumele ce le revin ei isi procura pe datorie produsele de stricta necesitate de la cele trei magazine din localitate. In rest, ei mai castiga cate ceva din munci ocazionale, bani foarte putini care nu le fac cu nimic viata mai usoara.
Vor sa lucreze la autostrada
De curand a venit la primarie o propunere datatoare de speranta. Este vorba de selectionarea a 100 de oameni care sa lucreze pe santierul autostrazii Bucuresti-Brasov. Daca ea se va materializa, un numar insemnat de oameni ar avea o sursa suplimentara de trai, ea reprezentand un adevarat balon de oxigen. Ei sunt insa putin sceptici dupa schimbarile din guvern si asteapta ca propunerea sa nu fie anulata. Dar ea nu va rezolva, din pacate, in totalitate nevoile din teritoriu. Administratia centrala si  locala, parlamentarii constanteni poate isi aduc aminte ca si la Faurei traiesc oameni care doresc sa fie  europeni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă