22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialIn sfarsit, medalii!

In sfarsit, medalii!

Dupa o perioada de "seceta", sportivii romani au reusit sa cucereasca medalii importante la Campionatele Europene in sporturi olimpice precum halterele si luptele.

Marioara Munteanu a cucerit doua medalii de aur si una de argint la categoria 53 kilograme, in cadrul Campionatelor Europene de haltere de la Strasbourg. Munteanu a cucerit aurul la stilul aruncat (104 kg) si la total (190 kg) si medalia de argint la stilul smuls (86 kg). Interesant este faptul ca, la smuls, Marioara Munteanu a ridicat 86 kg, la fel ca ucraineanca Natalia Trotsenko, insa aceasta din urma si-a adjudecat aurul deoarece cantareste mai putin decat sportiva din Romania!
La stilul aruncat, sportiva romana a ridicat 104 kg, devansand-o pe rusoaica Svetlana Ulyanova, care a ridicat 103 kg. Medalia de bronz i-a revenit Nataliei Trotsenko, care a ridicat 100 kg. La total, Munteanu a fost urmata pe podium de Natalia Trotsenko (186 kg) si Svetlana Ulyanova (184 kg).
La Sofia, la Campionatele Europene de lupte, Estera Dobre a obtinut medalia de argint la categoria 51 kg, dupa ce a disputat finala in compania rusoaicei  Zamira Rakhmanova, care s-a impus cu scorul de 5-0. In primul tur, Estera Dobre a trecut de sportiva elvetiana Cornelia Willi, performanta repetata si in sferturile de finala, in fata Nataliei Budu, din Republica Moldova, dar si in semifinale, impotriva spaniolei Maria de Mar Serrano. In finala insa, sportiva romana a cedat in fata rusoaicei Zamia Rakhmanova.

6.000 de lei

Conform legislatiei in vigoare, Estera Dobre va fi recompensata cu 6.000 de lei pentru performanta sa, iar Ana Maria Miu, cu 2.000 de lei. La aceeasi competitie, la categoria 59 kg, Ana Maria Miu a fost invinsa in semifinale de unguroaica Marianna Sastin, iar in recalificari a pierdut disputa cu poloneza Anna Zwirydowska, ocupand locul 5. La CE de la Sofia, Romania este reprezentata de 20 de sportivi, din care 7 fete.

Cele mai citite

3 avantaje ale ghiozdanelor Herlitz pentru copilul tău 

Descoperă trei motive care plasează ghiozdanele Herlitz în topul alegerilor părinților atunci când vine vorba de confortul și sănătatea copiilor lor! Află de ce astfel...

Toamna astronomică deschide porțile spre ora de iarnă

România trece la ora oficială ”de iarnă”, în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00 Soarele se va afla pe ecuatorul...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...
Ultima oră
Pe aceeași temă