15.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDeficitul comercial a crescut cu 83%

Deficitul comercial a crescut cu 83%

In primele doua luni ale acestui an, ritmul de crestere a deficitului comercial s-a accelerat la 83,3% fata de intervalul similar din 2006. Astfel, potrivit Institutului National de Statistica, soldul negativ al balantei comerciale a ajuns la 2,56 miliarde euro.
In perioada ianuarie-februarie, deficitul comercial FOB-CIF a fost de 2,56 miliarde euro, cu 1,16 miliarde euro mai mult decat in perioada corespunzatoare a anului trecut.
O parte semnificativa a deficitului, de circa 1,8 miliarde euro, a fost rezultatul schimburilor cu tarile membre ale UE si care detin cea mai mare pondere (aproximativ 75%) in comertul exterior.
S-a remarcat o crestere mai rapida a exporturilor fata de importuri in a doua luna a anului, comparativ cu avansul lunar consemnat in ianuarie. Fata de lunile corespunzatoare ale anului precedent, dinamica importurilor se mentine, insa, peste cea a livrarilor de bunuri in strainatate.
In luna februarie a anului in curs, exporturile FOB au insumat 2,31 miliarde de euro, iar importurile CIF au totalizat 3,65 miliarde de euro, potrivit estimarilor Institutului National de Statistica.

Cele mai citite

Generația de Suflet vs Generația lui Rădoi

Cu cinci ani în urmă ca așa-numita  „Generație de Suflet” să ne scoată în stradă pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European,...

Investițiile la bursă devin mai accesibile: Românii pot tranzacționa simultan pe BVB și pe bursele din SUA

Investitorii români au acum posibilitatea de a tranzacționa simultan atât pe Bursa de Valori București (BVB), cât și pe piețele bursiere din Statele Unite,...

Cetățean ucrainean salvat din munți. A trecut granița în România

Un cetățean ucrainean în vârstă de 38 de ani, care a traversat granița României prin Munții Maramureșului, a fost salvat în noaptea de marți...
Ultima oră
Pe aceeași temă