22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialCu Japonia in barajul pentru Grupa Mondiala

Cu Japonia in barajul pentru Grupa Mondiala

Echipa de Cupa Davis a Romaniei va intalni formatia similara a Japoniei, in barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala, care se va disputa in perioada 21-23 septembrie, s-a decis miercuri la tragerea la sorti efectuata la Londra.

Intalnirea se va disputa in Japonia. Pentru desemnarea gazdei a fost nevoie de o tragere la sorti, deoarece este primul meci dintre cele doua echipe. Romania a fost cap de serie la aceasta tragere la sorti.
Antrenorul echipei de Cupa Davis a Romaniei, Florin Segarceanu, considera ca singurul dezavantaj al faptului ca jucatorii sai vor intalni Japonia in baraj este ca intalnirea se va disputa in deplasare, la numai o saptamana de la BCR Open Romania. "Japonia e departe. Nu prea ne convine ca program, pentru ca este imediat dupa BCR Open Romania. Ne-am fi dorit mult sa jucam acasa, dar sortii au vrut sa mergem tocmai in Japonia. Este singurul dezavantaj. Vom trece insa peste acest handicap, pentru ca jucatorii nostri sunt obisnuiti sa calatoreasca peste tot in lume la turnee", a declarat Segarceanu.
Antrenorul echipei Romaniei a recunoscut totusi ca Japonia este un adversar accesibil. "Erau si alte variante, mult mai neplacute. In Japonia se va juca probabil pe suprafata rapida, poate chiar in sala. Din echipa Japoniei nu imi vine in minte un jucator anume, ii vom urmari de acum inainte pe la turnee, pentru a avea informatii despre ei. Oricum, avem o sansa sa ramanem in Grupa Mondiala, dupa aceasta tragere la sorti", a adaugat Segarceanu.

Celelalte meciuri de baraj stabilite la tragerea la sorti sunt urmatoarele: Serbia-Australia; Austria-Brazilia; Peru-Belarus; Israel-Chile; Marea Britanie-Croatia; Cehia-Elvetia; Slovacia-Coreea de Sud.

Cele mai citite

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...

Femeie găsită carbonizată într-o casă cuprinsă de un incendiu

O tragedie a avut loc în comuna Laza, județul Vaslui, unde o femeie de 50 de ani a murit carbonizată în propria locuință în...

Asfaltul se odihnește. Planeta ia o pauză de la viteză

22 septembrie a fost decretată Ziua mondială fără mașini Mesajul e clar și fără echivoc, descurajarea utilizării automobilului personal sau de serviciu, în favoarea deplasării...
Ultima oră
Pe aceeași temă