18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialPensionarii se calca in picioare

Pensionarii se calca in picioare

Cozile din fata ghiseelor Casei de Pensii anunta ca se dau biletele de odihna.
Treziti cu noaptea in cap, pensionarii spera sa prinda un loc intr-o statiune.
Solutionarea cererilor se face in functie de profilul tratamentului.
Biletele de odihna si tratament in statiunile balneare din intreaga tara starnesc iarasi scandaluri la Casa Judeteana de Pensii. Numarul mic de bilete, comparativ cu numarul cererilor persoanelor de varsta a treia, incinge spiritele in randul batranilor. Oamenii sunt nemutumiti ca se trezesc cu noaptea-n cap si la sfarsitul zilei au surpriza sa ramana fara bilet.
Pentru obtinerea unui bilet de tratament cu durata de 18 zile, cazare, masa si tratament, cei interesati trebuie sa depuna la Casa de Pensii o cerere-tip, insotita de copie dupa buletin, cupoane de pensie si o recomandare medicala, completata cu toate informatiile cerute de formular, in dublu exemplar. Biletele se elibereaza numai solicitantilor personal. In momentul de fata se fac inscrieri pentru toate seriile de bilete de tratament de pe parcursul anului 2007. Pretul unui sejur ajunge la 50% din cuantumul pensiei. Solicitantii mai au obligatia de a inscrie pe talon perioada in care vor sa mearga in statiuni, eliberarea biletelor de tratament tinand cont de afectiunile si cuantumul pensiei titularului. Pensionarii constanteni prefera, potrivit vanzarilor, statiunile Sinaia, Predeal, Busteni,  Herculane, Olanesti, Vatra Dornei, Slanic, dar si cele de pe litoral.

Insuficiente
Deja au fost depuse aproximativ 1.000 de cereri la Casa de Pensii din Constanta    pentru cele 7.300 de bilete alocate. Din acest numar, gratuite nu sunt decat 1.154 si pe luna martie au fost vandute 533 de bilete. Pensionarii pot beneficia de un singur bilet pe an, iar solutionarea cererilor se face in functie de profilul tratamentului si nu de statiunea ceruta. In statiune pot fi percepute costuri suplimentare celor insotiti de copii fara bilet. Daca se paraseste intemeiat statiunea, inainte de terminarea sejurului, se solicita la receptie adeverinta cu numarul de zile in care s-a beneficiat de servicii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă