18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCei mai multi solicitanti ai ajutorului pentru incalzire, la Medgidia

Cei mai multi solicitanti ai ajutorului pentru incalzire, la Medgidia

Municipiul Medgidia se afla in topul localitatilor din judetul Constanta care au cerut Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familiei ajutorul pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni si combustibil petrolier.
 Din cei 47.500 de beneficiari inregistrati la nivelul intregului judet, in Medgidia sunt cei mai multi solicitanti, respectiv 3.538.  Zona cu cei mai putini solicitanti se afla in partea de sud a judetului, respectiv Costinestiul, cu doar opt cereri.
Doar 533 de persoane au solicitat acest drept in municipiul Constanta. 5.319.857 lei este suma pe care Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie din judetul Constanta va trebui sa o solicite Ministerului Muncii pentru acordarea acestor ajutoare. Din cele 69 de primarii din judetul Constanta, doar Primaria Vulturu a intarziat raportarea catre Directia de Munca.

Bani cu taraita

Familiile si persoanele singure cu venituri reduse care utilizeaza pentru incalzirea locuintei lemne, carbuni, combustibil petrolier vor beneficia de prevederile ordonantei numai timp de trei luni, ianuarie-martie a.c., deorece actul a intrat in vigoare la inceputul anului.
O suma de 46 lei se va acorda familiilor si persoanelor singure al caror venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, se situeaza pana la 125 lei. 42 de lei vor primi familiile si persoanele singure al caror venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, se situeaza intre 125 lei si 170 lei.
O suma de 38 lei se acorda familiilor si persoanelor singure al caror venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, se situeaza intre 170 lei si 210 lei. 34 de lei se vor acorda familiilor care castiga pe membru de familie intre 210 lei si 250 lei si 30 de lei lunar vor reveni persoanelor cu venituri variind intre 250 si 290 lei. Familiile al caror venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, se situeaza intre 290 lei si 345 lei vor primi lunar de la stat 26 lei. 22 de lei vor fi acordati familiilor si persoanelor singure al caror venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, se situeaza intre 345 lei si 390 lei si doar 18 lei vor fi pentru familiile al caror venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, se situeaza intre 390 lei si 440 lei. Doar 14 lei vor primi familiile cu venituri nete medii pe membrii de familie cuprinse intre 440 si 500 lei.

Bataie de joc

Beneficiarii sustin ca acest ajutor este praf in ochi. Incercand sa supravietuiasca cu sume ce variaza intre 92 si  341 lei, asistatii sociali primesc pentru cinci luni de iarna 250 lei, un sfert din banii necesari pentru incalzirea locuintei. Aceste persoane ar trebui sa dispuna pe toata perioada sezonului rece, noiembrie-martie, de cel putin 1.000 lei, contravaloarea a cinci tone de lemne, pentru a se putea bucura de caldura in locuinte. In plus, la cheltuielile cu lemnele se adauga si cele cu carbunii, pretul unei tone de carbuni depasind 200 lei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă