14.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialAmendat pentru ca a scris "Jos primarul!"

Amendat pentru ca a scris „Jos primarul!”

Un avocat bacauan a gasit o metoda originala de a-si face publicitate la cabinetul de avocatura. El a afisat un banner cu inscriptia “Jos primarul Stavarache!” pe sediul cabinetului sau. Oamenii primariei au dat jos bannerul si il ameninta pe avocat cu o amenda de 100.000 RON.

Decanul Baroului (constitutional) Bacau, Vasile Botomei, a amplasat luni seara un banner pe sediul biroului sau de avocatura, pe care a scris “Jos primarul Stavarache, Jos coruptia din Primarie!”. La cateva minute dupa aceasta, un echipaj al Politiei Primariei a descins la fata locului, insotit de un inspector de la Biroul de disciplina in constructii al Primariei Bacau, iar bannerul a fost dat jos. Politia Primariei spune ca bannerul a fost dat jos de “vecinii nemultumiti” ai lui Botomei, in timp ce avocatul sustine ca cel care a dat jos panoul este un functionar din Primarie. “Cetateanul Vasile Botomei nu are si nu a avut autorizatie de constructie si de montare a acelor bannere. Orice agent economic, orice firma are nevoie de autorizatie pentru asemenea «constructii». De fapt, nu Politia i-a demontat bannerele, ci doi vecini de-ai lui, nemultumiti de comportamentul de ani de zile al domnului Botomei”, spune Ionut Tomescu, purtatorul de cuvant al Primariei Bacau.

Botomei sustine ca are autorizatie

De cealalta parte, Botomei sustine ca are autorizatie. “Am chitanta cu numarul 010440065 pentru firma panou publicitar, precum si declaratia de impunere aprobata de inspectorii de la Primarie”, spune avocatul.
De fapt, bannerul pus de el a fost amplasat peste firma cabinetului de avocatura. “Nu am afisat ceva pe domeniul public, ci pe spatiul meu proprietate privata. Iar cel care a dat jos bannerul era imbracat in salopeta si mi-a spus ca a primit ordin de la Primarie sa-l dea jos”, sustine Vasile Botomei.

Sanctiune pentru lipsa autorizatiei

Politia Primariei sustine ca Botomei va fi sanctionat pentru ca nu avea autorizatie pentru panoul publicitar, amenda fiind cuprinsa intre 1.000 si 100.000 RON.
Botomei nu este la prima isprava de acest gen. El a mai avut in trecut conflicte cu Politia Primariei, care l-a evacuat dintr-o sedinta de Consiliu local in care avocatul a protestat fata de cresterea pretului la apa potabila din Bacau. El a mai reusit sa obtina poprirea salariului primarului Stavarache pentru plata cheltuielilor de judecata intr-un proces contra municipalitatii bacauane.

Cele mai citite

Studiu: Disponibilizările la nivel global în scădere în 2024, dar îngrijorarea privind epuizarea angajaților crește

Potrivit unui studiu realizat de compania de outplacement LHH, 73% dintre liderii de resurse umane la nivel global iau în considerare sau efectuează disponibilizări...

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...

RAReș îți răspunde rapid: Chatbotul Registrului Auto Român, ghidul tău digital pentru informații auto

Inovația de la Registrul Auto Român face legătura între șoferi și informații tehnice despre mașinile lor Registrul Auto Român anunţă că a lansat Chatbotul RAReş,...
Ultima oră
Pe aceeași temă