Mai multi crescatori de oi din judetul Botosani au inceput demersurile pentru a inregistra branza pe care o scot sub marca “Branza de Botosani”.
Este vorba de Asociatia Crescatorilor de Ovine si Caprine din Botosani care, pentru a-si valorifica produsele la nivel national, a inceput demersurile pentru inregistrarea produsului ca marca recunoscuta.
Presedintele asociatiei, Ionel Nichifor, a declarat ca le-a propus oierilor sa infiinteze o unitate de prelucrare a laptelui si, odata cu aceasta, inregistrarea marcii “Branza de Botosani”.
“Lansarea produsului traditional branza de Botosani este singura solutie pentru a putea iesi pe piata cu produse din lapte de oaie. Noi avem posibilitatea ca acest produs sa-l facem cat mai natural, adica maturarea lui. Nu trebuie sa-i facem pasteurizare deoarece ar iesi din schema produsului natural”.
Decizia crescatorilor de ovine de a-si inregistra produsul vine si ca urmare a conditiilor care ar putea fi impuse de Uniunea Europeana pentru comercializarea produselor.