13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialFacturi astronomice la intretinere in Botosani

Facturi astronomice la intretinere in Botosani

Primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, le-a recomandat contabililor de la asociatiile de proprietari unde apar facturi cu valori astronomice sa-si caute de lucru. Recomandarea edilului-sef al urbei vine dupa ce mai multi administratori de asociatii de proprietari au semnalat ca pentru luna decembrie facturile la intretinere au sume imposibil de vizualizat. Si asta in conditiile in care atat in luna noiembrie, cat si in decembrie temperaturile exterioare nu au favorizat furnizarea de agent termic peste nivelul normal.
Nemultumiri au aparut mai ales la Asociatia de Proprietari 52 de pe Calea Nationala, unde o familie are de achitat pentru un apartament cu patru camere circa 11 milioane de lei vechi. Primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, a declarat ca este o greseala in modul de calcul al contabililor din cadrul asociatiilor si ca in asemenea situatii acestia nu pot decat sa-si caute de lucru. "Legat de pretul facturilor la incalzire la apartamente, pentru ca am vazut ca la una din asociatii pretul facuturilor pentru agentul termic furnizat ar ajunge la 11 milioane de lei, vreau sa va spun ca este o informare falsa, problema vine de la modul in care au inteles modalitatea de calcul contabilii asociatiilor si in aceste conditii ar trebui sa se gandeasca sa-si gaseasca altceva de lucru", a declarat Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani.

Socoteala de la primarie nu se potriveste cu cea de la asociatie

El a spus ca, in conditiile in care temperaturile exterioare ridicate din ultimele doua luni nu au favorizat furnizarea agentului termic peste limita normala, factura la intretinere pentru o garsoniera in urma calculelor facute cu reprezentantii societatii de termoficare nu poate depasi 189 de lei, ceea ce inseamna cel mult 60 la suta din valoarea maxima a facturii. In timp ce pentru un apartament cu patru camere valoarea facturii nu poate fi mai mare de 450 de lei, fata de 570 de lei, cat ar fi platit un botosanean in conditii normale de iarna. "Din o suta de asociatii apar probleme la doua-trei, e imposibil, nu cred ca s-a calculat corect. Daca era o problema reala, primaria ar fi primit reclamatii in acest sens, dar nu am primit nimic. Rugamintea mea este ca aceia care au astfel de probleme sa mearga sa discute cu cei de la Termica pentru ca e imposibil sa se ajunga la asemenea sume nici macar daca ar fi sa fie pentru doua luni", a mai declarat primarul Flutur.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă