13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialDatorii stinse la Termica Botosani

Datorii stinse la Termica Botosani

Societatea de termoficare botosaneana a incasat in 2006 peste 40 de miliarde de lei vechi din contractele de cesiune a creantelor incheiate cu datornicii. Si asta dintr-un debit de peste 59 de miliarde lei inregistrat in contractele de cesiune a creantelor pe care Termica le-a incheiat cu marii datornici.
In perioada 2002-2006, Termica Botosani a incheiat un numar de 5018 contracte de cesiune a creantelor in urma solicitarii din partea asociatiilor de proprietari fata de proprietarii de apartamente cu datorii mai mari de 10 milioane de lei. Din cele peste cinci mii de contracte, cam jumatate din cei care si-au asumat responsabilitatea achitarii datoriilor in urma unui grafic realizat de furnizorul de agent termic au platit datoriile integral, restul contractelor fiind in curs de derulare. In prezent, Termica Botosani mai are de primit, potrivit sefului serviciului de furnizari Nicolina Chirila, circa 18 miliarde de lei din contractele de cesiune a creantelor incheiate.

Botosanenii plecati peste granita au uitat de datorii

Cea mai mica suma pentru care s-au incheiat astfel de contracte este de cinci milioane de lei, dar reprezinta un caz special. “Daca e o garsoniera si are un singur calorifer pe timp de vara e mult cinci milioane de lei. Aceste contracte de cesiune a crentelor pe care le incheiem sunt o forma de colaborare cu asociatiile si am imbunatatit foarte mult nivelul de incasari”, a declarat Chirila. Cei mai multi botosaneni pentru care Termica Botosani a incheiat astfel de contracte au datorii de 10 si 15 milioane de lei, dar s-au incheiat contracte si pentru valori mai mari de 30, 40 de milioane de lei. “Cu datorii de 30-40 de milioane de lei am avut mai putin, dar au fost, nu pot sa zic ca nu. Au fost mai ales persoane plecate pentru perioade foarte mari in strainatate si chiar am avut, in acest sens, dificultati pana sa-i gasim”, a declarat Chirila.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă