18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialDemocratii cred in brandul aliantei cu liberalii

Democratii cred in brandul aliantei cu liberalii

In ziua de 4 februarie vor avea loc la Ghindaresti alegeri pentru primar, loc ramas vacant dupa decesul lui Ilie Lintarov. Evenimentul reprezinta un examen major si el este privit cu maximum de atentie de democrati si liberali care au hotarat sa mearga cu un candidat comun. El va fi Vasile Simion, presedintele organizatiei locale a PD, care este creditat cu 40% in sondajele de opinie, este de profesie tehnician topo, casatorit, cu doi copii. Preferatul Aliantei D.A. a candidat si in 2004, cand a ajuns in turul II si este agreat si de Comunitatea locala a rusilor – lipoveni. Stelian Dutu este convins ca Vasile Simion are toate sansele sa castige aceasta confruntare si a anuntat ca ii va acorda tot sprijinul de care are nevoie.

Europarlamentarele, un test pentru viitoarele alegeri

Al doilea mare eveniment pentru care se pregatesc democratii il reprezinta europarlamentarele din 13 mai, considerat un test important in per0spectiva alegerilor din 2008. Aici organizatia judeteana a PD va merge pe lista proprie cu cele doua propuneri: Adrian Manole si Senol Zevri. Probabil ca lupta va fi foarte stransa cu celelalte partide si de aceea, asa cum ni s-a spus, au fost luate masuri de sustinere a candidaturilor. Pana acum s-au facut deplasari in 14 localitati, urmand ca pana la 1 februarie sa fie vizitate si celelalte 18 cele mai importante orase si sate din judet care reprezinta 91% din electorat unde vor fi stabilite in detaliu amanuntele scrutinului. „Speram sa obtinem rezultate bune, afirma Stelian Dutu, dar chiar daca nu vom iesi castigatori vom fi alaturi de Alianta.”

Sondajele de opinie selecteaza noii candidati

Pana la 1 martie PD va face sondaje de opinie in 20 de localitati pentru a vedea care sunt preferintele alegatorilor vizavi de democrati si liberali si in functie de rezultatul testului se va elibera „reteta” potrivita pentru insanatosirea „organismului” acolo unde se vor constata urme de „boala”. Stelian Dutu a anuntat ca viitorii candidati pentru scrutinul din 2008 se vor alege in cel mai autentic spirit democratic de la partidul mai bine situat, astfel incat Alianta D.A. sa iasa castigatoare in lupta cu PSD. In acest context se inscrie si intalnirea ce va avea loc la sfarsitul saptamanii viitoare, cand va fi analizata activitatea consilierilor locali si judeteni ai democratilor si liberalilor, anuntand deja ca multi dintre ei, conform noii tipologii, nu se vor mai regasi pe liste. El isi pune mari sperante in conlucrarea cu PNL si nu exclude nici colaborarea cu alte partide, cum ar fi PLD sau PNG pentru gasirea unui candidat puternic la primaria Constanta, chiar daca alegatorii de la malul marii doresc un primar „bogat si darnic”.

Desfiintarea taxelor

Democratii, conform celor afirmate la conferinta de presa, vor fi alaturi de prefectul Danut Culetu in tentativa sa de desfiintare a taxelor de bariera si liniste impuse abuziv de consilierii municipiului Constanta.
„Ele sunt contrare normelor europene, declara Stelian Dutu, si impiedica libera circulatie a oamenilor si marfurilor. Daca vrem sa ne integram in Europa trebuie sa aratam deschidere, transparenta si sa nu-i impovaram pe localnici sau pe cei care vin la noi cu dari inutile. Renuntarea la taxele de la granita este o dovada ca legea este mai presus de oricine si ea trebuie sa se impuna si la Constanta.”

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă