5.6 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăSpecialPiata imobiliara a Clujului a crescut cu 2 miliarde euro intr-un an

Piata imobiliara a Clujului a crescut cu 2 miliarde euro intr-un an

Piata imobiliara din Cluj-Napoca a crescut cu doua miliarde euro intr-un an. Practic, 2006 a fost anul cu cele mai mari investitii in domeniu, realizate de la sfarsitul Primului Razboi Mondial. Cele mai importante proiecte sunt cele legate de construirea unor noi cartiere.
Astfel, expertii imobiliari au evaluat la circa 500 de milioane de euro proiectul cartierului Tineretului, care va fi construit pe o suprafata pusa la dispozitie de Consiliul Local de catre un investitor austriac, care a preluat afacerea de la holdingul „Polus”. Un alt proiect important este cartierul Lombului, care va fi ridicat de compania „Impact”. Valoarea afacerii este de circa 450 de milioane de euro.
Alte investitii importante demarate anul trecut sunt cele doua mall-uri din municipiu. „Iulius Group” construieste in cartierul Gheorgheni, iar „Polus” ridica un mall in zona Sapca Verde din cartierul Manastur. Tot 2006 a adus si finalizarea primului hotel de cinci stele din Transilvania, Opera Plaza, detinut de fratii Octavian si Calin Buzoianu.
Acesta nu este singurul hotel care a intrat pe piata clujeana. Deschiderea lor a dus la scumpirea terenurilor din zona, pentru ca acolo ar putea incepe afaceri noi prestatorii din domeniul turismului. Asa ar fi, de pilda, firmele de transport. O alta investitie importanta a fost deschiderea hipermarket-ului „Cora”. Un alt jucator important de pe piata este concernul „Kaufland”, care a deschis un supermarket in cartierul Manastur si va deschide inca unul in cartierul Marasti.
Inceperea lucrarilor la centurile de ocolire ale Clujului pe variantele Zona Combinatului de Utilaj Greu – Apahida si Valcele Ð Apahida a ridicat, de asemenea, valoarea suprafetelor de pamant din zona, de la circa 15 euro pe metrul patrat la circa 40 de euro pentru un metru patrat.

Cele mai citite

SUA sancționează mai multe entități internaționale pentru sprijinul programelor de drone ale Pakistanului și Iranului

Statele Unite au anunţat luni o serie de sancţiuni care vizează aproximativ 20 de entităţi din mai multe ţări din lume şi acuzate că...

Mai multe personalități și instituții din România și străinătate au fost decorate de Familia Regală

Ambasadorul Gabriela Dancău, cantautorul Nicu Alifantis, generalul (r) Corneliu Postu, fost director al Statului Major al Apărării, se numără printre personalităţile decorate, luni seară,...

O șoferiță a provocat un accident cu 13 mașini pe șoseaua Mihai Bravu din Capitală

Accident în lanţ în Capitală. O şoferiţă, căreia i s-ar fi făcut rău la volan, a pierdut controlul maşinii şi a lovit nu mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă