12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialLicitatia pentru atribuirea serviciului de salubrizare, amanata

Licitatia pentru atribuirea serviciului de salubrizare, amanata

Municipiul Botosani ar putea avea un nou operator pentru serviciul de salubrizare al orasului. La prima licitatie pentru atribuirea serviciului de salubrizare care a avut loc la finele lunii decembrie au participat pe langa Urban Serv Botosani, care detine in prezent aceasta activitate, si cinci firme din tara. Licitatia a fost insa amanata pentru data de 10 ianuarie. Amanarea s-a dispus pentru ca doua din firmele participante nu au avut documentatia completa si urmeaza ca atribuirea serviciului de salubrizare sa se faca abia saptamana viitoare. La prima intalnire care a avut loc in ultima saptamana din luna decembrie au participat sase firme, printre care si Urban Serv, dar si firma omului de afaceri Silviu Prigoana. Celelalte firme sunt din Ramnicu Valcea, Baia Mare si Cluj. Comisia care va organiza o noua licitatie pe data de 10 ianuarie va deschide ofertele tehnice ale participantilor pentru a fi studiate, urmand ca oferta finala sa fie analizata saptamana viitoare. Societatea botosaneana a participat si la licitatia care a avut loc la Suceava pentru atribuirea serviciului de salubrizare, dar a pierdut in fata firmei Rosal Grup, care apartine omului de afaceri Siviu Prigoana. Gheorghe Pricopie, directorul Urban Serv Botosani, a declarat ca la licitatia de pe 10 ianuarie are insa mai multe sanse de castig decat a avut la Suceava societatea aflata in subordinea Consiliului Local Botosani. „La Suceava am pierdut licitatia pentru ca ei au punctat si numarul de utilaje, iar firma lui Prigoana a avut mai multe utilaje decat noi. La Botosani se ia in considerare doar pretul si noi am pus tariful cel mai mic. Avem 99 la suta sanse de a castiga licitatia, e un tarif mic”, a declarat Gheorghe Pricopie, directorul Urban Serv Botosani.

Salarii mai mari pentru maturatori

Maturatorii botosaneni vor avea salarii mai mari. Pentru a mai opri exodul muncitorilor necalificati spre Occident conducerea Urban Serv Botosani a decis ca incepand din aceast an sa majoreze salariile angajatilor incepand cu maturatorii stradali si pana la functionarii din birouri. „Ma gandesc la o marire salariala mai ales pentru muncitorii necalificati si pentru soferi ca daca nu imi pleaca forta de munca in straintate si nu am cu cine lucra, trebuie sa aduc chiriasii sa mature strazile. Cred ca in martie-aprilie se va produce aceasta majorare”, a declarat Gheorghe Pricopie, directorul Urban Serv Botosani.
Majorarea salariala pentru muncitorii necalificati gandita de actuala conducere a societatii pentru inceputul sezonului urmator va fi cu cel putin zece procente mai mult fata de salariul pe care il castiga un muncitor in prezent.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă