Lipsa terenurilor destinate constructiilor imobiliare si industriale a determinat administratia locala din municipiul Resita sa se orienteze spre zona deluroasa de la intrarea in oras, singura care se preteaza la o investitie de acest gen. La Km 7 au fost scoase din circuitul agricol 30 de hectare de pasune, acolo urmand sa fie amenajata noua platforma industriala, pentru care si-au manifestat deja intentia de a demara afaceri in zona 11 investitori straini ce vor crea aproape 3.400 de locuri de munca, dar si sa fie construite cartiere de blocuri si vile.
Consilierii locali chiar au aprobat vanzarea terenurilor, ca o conditie pusa de investitori. In luna septembrie a anului trecut, Primaria a demarat lucrarile la noua zona, insa cand toata lumea credea ca va fi rezolvata in sfarsit problema locuintelor si a locurilor de munca au aparut doua persoane care isi revendica dreptul de proprietate asupra terenurilor scoase din circuitul agricol.
Asa s-a ajuns in instanta, municipalitatea fiind data in judecata de presupusii proprietari. Situatia este cu atat mai penibila, cu cat unii investitori ameninta ca vor renunta la proiectele lor, dar nu inainte de a obtine despagubiri.
Primarul din Resita, Liviu Spataru, este, insa, convins ca in spatele celor doua persoane se afla un grup de interese care incearca sa scoata mari sume de bani pe cele doua hectare si jumatate revendicate in instanta. „Sunt convins ca cei doi nu au acte de proprietate, chiar daca exista expertize ce le dau lor dreptate. Primaria a facut plangere in instanta pentru a contesta aceste expertize”, a adaugat edilul.
Cu toate acestea, Spataru a recunoscut ca o parte din vina o are si juristul Directiei Domeniului Public si Privat din cadrul Primariei, pentru ca nu s-a prezentat la procesul in care au fost facute modificarile in CF. Edilul a spus ca din acest motiv va lua masurile cele mai aspre ce se impun in astfel de situatii.
In paralel, seful administratiei locale a solicitat Politiei sa demareze o ancheta.