5.6 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăSpecialCresteri rapide de preturi in Transilvania

Cresteri rapide de preturi in Transilvania

Piata imobiliara romaneasca devine tot mai atractiva pentru investitorii straini. O serie de site-uri specializate din Marea Britanie recomanda oamenilor de afaceri sa investeasca rapid in tara noastra. Transilvania si zonele turistice sunt vazute drept cele cu cel mai mare potential economic.
Conform site-ului www.homesgofast.com, piata romaneasca are preturi incredibil de mici pentru investitorii din Uniunea Europeana. Site-ul arata ca exista inca proprietati care pot fi cumparate la preturi mai mici de 15.000 de lire sterline. Redactorii sai arata ca investitorii „cu nasul fin” au reusit sa isi dubleze valoarea investitiilor realizate in ultimii cinci ani doar prin cresterea pietei. Analistii britanici sunt de parere ca afacerile imobiliare vor fi extrem de profitabile in orase de genul Clujului, care au circa 330.000 de locuitori. In special cele din Transilvania vor fi vizate in perioada urmatoare. Materialul dedicat Romaniei avertizeaza investitorii britanici ca in aceasta zona populatia este compusa din romani, maghiari si germani, ca rezultat al secolelor de colonizare si de migratie si ca majoritatea romanilor mai in varsta vorbesc mai degraba franceza decat engleza.

Investitii in viticultura

Celor care doresc sa cumpere terenuri, analistii britanici le recomanda sa investeasca in zonele viticole. Ei sustin ca Romania este unul dintre principalii producatori de vinuri, specializata pe vinuri albe. Analistii imobiliari britanici recomanda investitorilor zonele Odobesti, Panciu si Nicoresti.
Analistii britanici recomanda investitiile in zone turistice cum ar fi litoralul Marii Negre, Muntii Carpati ori zona Brasovului. Aceste afaceri imobiliare ar urma sa devina si mai rentabile in conditiile in care numarul de turisti ar urma sa creasca in perioada urmatoare. Tot in crestere va fi si cererea interna de vile si de case de vacanta din zonele turistice, pentru ca in urma dezvoltarii economice tot mai multi romani vor putea sa isi permita cumpararea unor astfel de proprietati. Unul dintre specialistii in piata imobiliara, Nicholas Marr, care conduce si o companie de profil, a spus ca piata romaneasca seamana cu cea din Cehia de acum cativa ani.
Potrivit acestuia, in marile orase din Romania afluxul de investitii straine va fi unul dintre factorii ce vor duce la cresterea rapida a preturilor, asa cum s-a intamplat la Praga.

Cele mai citite

Rusia acuză Occidentul de amestec în alegerile din Republica Moldova și respinge acuzațiile ce i se aduc

Rusia a respins acuzaţiile de imixtiune în afacerile interne ale Republicii Moldova şi a denunţat amestecul occidental în alegerile prezidenţiale şi referendumul privind aderarea...

SUA sancționează mai multe entități internaționale pentru sprijinul programelor de drone ale Pakistanului și Iranului

Statele Unite au anunţat luni o serie de sancţiuni care vizează aproximativ 20 de entităţi din mai multe ţări din lume şi acuzate că...

Josep Borrell vede un viitor comun pentru UE și Republica Moldova

Într-o declarație comună, Înaltul Reprezentant Josep Borrell și Comisia Europeană au evidențiat rezultatele pozitive ale alegerilor prezidențiale și ale referendumului constituțional din Republica Moldova,...
Ultima oră
Pe aceeași temă