5.6 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăSpecialInculpatii din Dosarul "Gazeta" isi petrec sarbatorile in arest

Inculpatii din Dosarul „Gazeta” isi petrec sarbatorile in arest

Cei patru manageri de presa arestati in dosarul „Gazeta” isi vor petrece sarbatorile dupa gratii. Judecatorii de la Curtea de Apel Cluj au respins recursurile declarate de ei impotriva incheierii prin care magistratii de la Tribunal au decis prelungirea mandatelor de arestare preventiva. Cererea de prelungire a mandatelor de arestate a fost formulata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT).

Presedintele trustului „Gazeta”, Liviu Man, a cerut, de asemenea, comisiilor de investigare a abuzurilor din cele doua Camere ale Parlamentului sa inceapa o investigatie in cazul sau. El sustine ca ancheta pornita pentru formarea unui grup infractional organizat si pen-tru santaj in forma continuata ar fi, de fapt, o razbunare a fostului sef al Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog, comisarul Toma Rus. La termenul de vineri, aparatorii inculpatilor au incercat sa recuze doi dintre judecatori, insa cererea a fost respinsa.
Mai mult, desi firmele care editeaza publicatiile trustului „Ga-zeta” au conturile puse sub sechestru, ele au publicat o editie de lux a revistei „NU”, editata de Liviu Man la inceputul anilor '90. Editia publicatiei era, de fapt, o pledoarie in favoarea eliberarii managerilor de presa.

Politicieni pe post de acuzatori

In dosarul „Gazeta”, patru dintre managerii trustului de presa sunt cercetati in stare de arest. Este vorba de presedintele trustului, Liviu Man, de directorul de investi-gatii, fostul comisar de politie Ioan Otel, de directorul executiv Aurel Muresan si de directorul de marketing, Dorel Vidican. Economista Anca Elena Cocut, director de pu-blicitate al „Gazetei de Oradea”, a fost cercetata timp de o luna in stare de arest preventiv, iar acum a fost pusa in libertate sub supraveghere.
De asemenea, seful de-partamentului de protectie interna, Adrian Avarvarei, si directorul editorial Memoranda Onac sunt cercetati in stare de libertate, dar cu interdictia de a parasi localita-tea. La fel, este cercetata in stare de libertate sotia presedintelui trustului, Milena Man. Averile tuturor acestora au fost puse sub sechestru asiguratoriu.
Toti cei opt sunt acuzati ca ar fi santajat diferiti politicieni, oameni de afaceri si directori de institutii publice din Transilvania. Printre denuntatori se numara consilierul premierului Calin Popescu-Tariceanu, Mircea Chertes, sefa or-ganizatiei judetene de femei a PD, consilierul judetean Steluta Cataniciu si sotul acesteia, Marius Cataniciu, in prezent director al Regiei Autonome a Domeniului Public, precum si omul de afaceri Cristian Pocol.
Chertes a fost obiectul unor materiale de investigatii legate de modul in care a obtinut un contract cu municipalitatea clujeana pentru construirea unei parcari in cartierul Marasti. Mai mult, liberalul sustine ca cei din trustul „Gazeta” au scris despre fiul sau, de 19 ani, ca ar consuma droguri.
Si Steluta Cataniciu si Marius Cataniciu au fost obiectul unor ma-teriale critice in publicatiile trustului „Gazeta”. In acestea, de pilda, Cataniciu era acuzat ca ar fi dublat datoriile regiei. Potrivit unor apropiati ai familiei, Steluta Cataniciu s-ar fi plans unor prieteni ca cei de la trustul „Gazeta” au incercat sa ii transforme viata intr-un calvar.
Despre omul de afaceri Costica Pocol, cei de la trustul „Gazeta” au scris ca el si-ar fi ridicat ilegal Hotelul „Cristian” din Piata Mihai Viteazu si Vila „Eunicia”. In dosarul Hotelului „Cristian”, omul de afaceri a fost cercetat penal pentru ca a ridicat intreaga constructie pe baza unei autorizatii data pentru o taraba.

Cele mai citite

SUA sancționează mai multe entități internaționale pentru sprijinul programelor de drone ale Pakistanului și Iranului

Statele Unite au anunţat luni o serie de sancţiuni care vizează aproximativ 20 de entităţi din mai multe ţări din lume şi acuzate că...

Cinci bărbați îl dau în judecată pe Donald Trump pentru declarațiile acestuia de la dezbaterea din 10 septembrie cu Kamala Harris

Cinci afro-americani şi hispanici - condamnaţi pe nedrept pentru violarea unei femei care făcea jogging în New York în 1989 pe când erau minori...

SUA sancționează mai multe entități internaționale pentru sprijinul programelor de drone ale Pakistanului și Iranului

Statele Unite au anunţat luni o serie de sancţiuni care vizează aproximativ 20 de entităţi din mai multe ţări din lume şi acuzate că...
Ultima oră
Pe aceeași temă