16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialTensiuni intre primarul Timisoarei si consilierii PD

Tensiuni intre primarul Timisoarei si consilierii PD

Consilierii locali PD din Timisoara il acuza pe primarul municipiului, Gheorghe Ciuhandu (PNTCD), ca retrage proiecte de hotarare de pe ordinea de zi a sedintei in plen a CL „dupa bunul plac”. Democratii fac referire la patru proiecte, in care este vorba despre planuri urbanistice zonale sau de detaliu. Printre acestea se numara un material privind realizarea unui sediu pentru Agentia Regionala de Mediu, condusa (intamplator sau nu) de Gabriela Lambrino, sotia deputatului PD de Timis Radu Lambrino.
Purtatorul de cuvant al Primariei Timisoara, Flavius Boncea, a afirmat, insa, ca ordinea de zi a sedintei Consiliului Local a fost facuta publica si ca poate fi modificata cu o singura conditie. „Proiectele nu se pot retrage decat avand votul consilierilor, iar acest lucru se poate intampla doar in sedinta, nu inainte”, a adaugat acesta.
In ceea ce priveste acuzele aduse primarului, Boncea este transant: „Consilierii democrati ar face bine sa-si aduca aminte ca au votat impotriva la ultimele proiecte privind investitiile majore pentru comunitate”.
Alesul democrat Ovidiu Ciuhandu a acuzat faptul ca, desi mai multe proiecte au primit avizele necesare de la comisiile CL, ele nu apar pe ordinea de zi a sedintei de plen. Alte cinci astfel de proiecte, carora le-a lipsit viza juridica, asteapta sa intre in dezbaterea consilierilor locali.
De asemenea, consilierii PD sustin ca o alta cerere a lor, aceea ca pe ordinea de zi sa nu fie mai mult de 40 de proiecte pentru fiecare sedinta, nu a fost respectata de catre primarul Ciuhandu.

Cele mai citite

Armata libaneză își detonează controlat mai multe aparate de comunicații

Armata libaneză a anunţat joi că îşi detonează controlat o serie de aparate de comunicaţii "suspecte", după sabotajul atribuit Israelului în care mii de...

Cultură de canabis descoperită într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica

Procurorii DIICOT au descoperit două culturi de canabis în județul Neamț, una amplasată într-o comună și cealaltă într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica....

România, cea mai ridicată inflație din UE pentru a șasea lună consecutiv

Rata anuală a inflației în Uniunea Europeană a scăzut în luna august la 2,4%, de la 2,8% în iulie, conform datelor publicate miercuri de...
Ultima oră
Pe aceeași temă