6.5 C
București
sâmbătă, 19 octombrie 2024
AcasăSpecialPrintre denuntatori, un consilier al premierului Tariceanu

Printre denuntatori, un consilier al premierului Tariceanu

Sase persoane din conducerea trustului de presa „Gazeta din Cluj” au fost chemate ieri la Parchet pentru a fi audiate. Ele sunt acuzate de constituirea unui grup infractional si de santaj in forma continuata. Procurorii au emis deja ordonante de retinere pe numele fostului comisar de politie Ioan Otel, in prezent director de investigatii al trustului, pe cel al contabilei Elena Cocut, precum si pe cele ale directorului administrativ Aurel Muresan si al directorului de marketing Dorel Vidican.

Dupa mai multe ore de audieri au fost retinuti directorul general al trustului „Gazeta”, Liviu Man, precum si fostul ofiter de Securitate Adrian Avarvarei, in prezent seful Serviciului de Protectie Interna al trustului. Cei sase urmau sa fie prezentati la ora 20,00 instantei de judecata.
Procurorii sustin ca din anul 2004 ei ar fi santajat mai multi oameni de afaceri, politicieni si directori ai unor institutii publice din judetele Cluj si Bistrita-Nasaud. Concret, acestia ar fi fost amenintati cu darea in vileag a unor informatii in publicatiile trustului daca nu ar fi acceptat sa incheie contracte de publicitate.
Redactiile celor doua publicatii au fost sigilate. Potrivit unor surse din Baroul Cluj, printre denuntatori se numara si consilierul premierului Calin Popescu Tariceanu, omul de afaceri Mircea Chertes, care este vicepresedinte al PNL, sefa organizatiei judetene de femei a PD, consilierul judetean Steluta Cataniciu, sotul acesteia, Marius Cataniciu, care este in prezent directorul Regiei Autonome a Domeniului Public din Cluj-Napoca, precum si omul de afaceri Cristian Pocol. Deputatul Daniel Buda, care este si presedintele PD Cluj, este avocatul firmei care detine trustul de presa.

Redactii sub sigiliu

Politistii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Cluj-Napoca au perchezitionat locuintele celor sase, precum si sediile publicatiilor din oras ale trustului „Gazeta”, cotidianul „Buna Ziua, Ardeal” si saptamanalul „Gazeta de Cluj”. De acolo, ei au ridicat acte, casete si calculatoare. Pe holurile Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj-Napoca circula zvonul ca la mijloc ar fi si o reglare de conturi intre seful Brigazii de Combatare a Crimei Organizate si Antidrog, Toma Rus, si Ioan Otel. Ultimul a mai fost implicat si in alte scandaluri. Fostul comisar a fost nevoit sa se retraga din Politie dupa ce a fost acuzat ca ar fi frecventat un bordel care functiona sub paravanul unui club de noapte, „Moonlight”. Ulterior, patronii bordelului au fost arestati pentru proxenetism si pentru trafic de persoane. Trustul „Gazeta” cuprinde un cotidian regional, unul local si mai multe saptamanale locale.

Cele mai citite

Schimb neașteptat de prizonieri între Rusia și Ucraina

Este al 58-lea schimb de prizonieri și a implicat 190 de prizonieri de război, a anunțat președintele Volodimir Zelenski Activistul ucrainean pentru drepturile omului și...
Ultima oră
Pe aceeași temă