11.5 C
București
marți, 19 noiembrie 2024
AcasăGDPRTratament unic in lume, brevetat de un roman

Tratament unic in lume, brevetat de un roman

Ortensia O. spune ca acum cativa ani a capatat o gingivita (sangerari ale gingiilor) care, din cauza stresului si a nasterii a doi copii, s-a agravat si s-a transformat in parodontoza. „Cand m-am sesizat, m-am dus la mai multi medici stomatologi, care aproape toti mi-au recomandat sa-mi scot intre 5 si 8 dinti (erau destul de mobili acestia). Nu vreau sa va mai spun ce trauma inseamna pentru cineva, mai ales pentru o femeie, acest lucru! Mai grav este ca mi s-a spus, aproape la unison, ca in vreo cinci ani o sa-i pierd pe toti. Ganditi-va ca acum am numai 38 de ani si ce ar fi insemnat asta! Intamplarea, sau poate o minune, a facut sa aflu ca exista o metoda revolutionara de echilibrare a imunitatii organismului bolnav. Se pare ca parodontoza ar fi un efect secundar al scaderii imunitatii organismului, pe fond de stres, carente de vitamine si calciu, alimentatie si odihna necorespunzatoare”, marturiseste Ortansa.
Aceasta spune ca acum doi ani a aflat despre existenta unui vaccin romanesc si unei metode de tratament bazate pe un vaccin, metoda brevetata de profesorul dr. Teodor Georgescu. „Norocul a facut – si poate si disperarea mea – sa nu imi fi scos dintii intre timp (cei mobili) si am fost la un consult imediat la dr. Georgescu. Nu vreau sa mai lungesc vorba, am facut acel vaccin care, pot sa spun, este un vaccin minune, precizare care pot s-o fac dupa doi ani de la tratament. Nu mi-am mai pierdut dintii, gingiile nu-mi mai sangereaza si am mare incredere ca problema mea cel putin este stopata in acest moment”.

Vindecari pentru 70-90% din pacienti

Doctorul Teodor Georgescu a publicat in 2004 un volum intitulat „Modularea raspunsului imun cu vaccin stafilococic in boala parodontala”, adresat in special medicilor stomatologi, studentilor preocupati de a prelua metoda de tratament, pe care a brevetat-o de cativa ani, dar pe care a studiat-o de mai multe decenii.
Pentru verificarea efectului terapiei cu imunomodulator stafilococic in periodontite, au fost efectuate studii clinice asupra unui lot de peste 1.000 de subiecti. Dupa primul ciclu de vaccinare, erau vindecati 50% din pacientii intre 20-35 de ani, 89% pacienti 35-50 ani si 60% pacienti peste 55 de ani. Dupa doua-trei cicluri de vaccinare, s-au obtinut ameliorari si vindecari in proportie de 70-90%, indiferent de forma de parodontopatie, ca urmare a tratamentului cu vaccin stafilococic si a masurilor de igiena, tratament inflamator, antimicrobian sau antimicotic. Lucrarea este prezentata si pe internet la www.parodontologie.ro.
Dr. Georgescu, pe care l-am cunoscut la sediul fundatiei care-i poarta numele, tocmai se intorsese dintr-o calatorie din China unde isi prezentase metoda.
Colegii chinezi s-au aratat foarte interesati de acest procedeu, care utilizeaza vaccinul stafilococic produs de Institutul „Cantacuzino” din anul 1927. „In anii '80, am facut primele analize microbiene asupra produsului recoltat din pungile parodontale si s-a pus in evidenta stafilococul intr-o proportie apreciabila, de aproximativ 45%, iar la imunizarea cu vaccin stafilococic s-a obtinut o diminuare a inflamatiei parodontale”, spune dr. Georgescu. Acesta povesteste ca atunci, impreuna cu dr. Nicolae Eftimescu si apoi cu prof. dr. Memet Gafar, au solicitat Institutului Cantacuzino sa-i asiste in tratamentul cu vaccin stafilococic al unor boli cu componenta inflamatorie cronica, respectiv poliartrita reumatoida si parodontopatia marginala cronica, prin prepararea unor dilutii de vaccin stafilococic. Din 1997 a fost pusa in fabricatie de serie trusa de „Vacin Stafilococic D” in dilutii, special preparata pentru tratamentul parodontopatiei, cu indicatii in tratamentul parodontopatiei.

Rezultate surprinzatoare la pacienti bolnavi de cancer

Vaccinul stafilococic produs de Institutul „Cantacuzino” se prezinta sub forma unei suspensii de bacterii (stafilococi omorati prin caldura in solutie salina) si se gaseste in farmacii. Administrarea vaccinului se face doar de medicii stomatologi care au diagnosticat pacientii.
Se recomanda un consult general minutios de catre medicul generalist si de specialitate, insotit de un set de analize care sa cuprinda cel putin hemoleucograma, VSH, glicemie, sumar urina, probe hepatice. Urmare a tratamentului, s-au observat ameliorari ale unor infectii sistemice, ale diferitelor organe sau segmente (infectii urinare, genitale, ale tubului digestiv, sinuzite etc.). Dr. Georgescu precizeaza ca unii pacienti care se tratau pentru parodontopatie, dar erau si bolnavi de cancer au constatat ca in timpul tratamentului cu citostatice s-a mentinut numarul de leucocite la o valoare mult mai ridicata, chiar peste 5.000 de leucocite/mm3.
Tratamentul cu acest vaccin prin metoda dr. Georgescu intareste sistemul imunitar care nu mai reactioneaza la antibioticele de ultima generatie.

Cele mai citite

Pariul lui Musk pe realegerea lui Trump, posibil cea mai de succes poziționare politică din istoria pieței de capital a SUA. Evoluția Tesla, un...

Acțiunile Tesla pot fi văzute și ca un simbol accesibil și cuantificabil al pariului îndrăzneț și câștigător al lui Elon Musk în favoarea realegerii...

Pariul lui Musk pe realegerea lui Trump, posibil cea mai de succes poziționare politică din istoria pieței de capital a SUA. Evoluția Tesla, un...

Acțiunile Tesla pot fi văzute și ca un simbol accesibil și cuantificabil al pariului îndrăzneț și câștigător al lui Elon Musk în favoarea realegerii...

România-Cipru 4-1. Naționala va fi în urna a doua valorică pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2026

România a încheiat cu o victorie campania excelentă din Nations League. Tricolorii s-au impus cu scorul de 4-1 împotriva reprezentativei din Cipru, pe Arena...
Ultima oră
Pe aceeași temă