12.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialFunctionarii incadrati ilegal pe functii, plimbati intre Politie si Parchet

Functionarii incadrati ilegal pe functii, plimbati intre Politie si Parchet

Dosarul privind promovarile in functii la Primaria Petrosani fara respectarea normelor legale in domeniu, in care sunt cercetati nu mai putin de 12 functionari publici, a ajuns la Parchetul de pe langa Judecatoria din oras pentru continuarea anchetei. Aceasta, dupa ce Politia municipiului a dat rezolutie de neincepere a urmaririi penale (NUP).
Prim-procurorul Parchetului, Dorica Maniu, a declarat, insa, ca va retrimite dosarul catre Politie pentru completarea probatoriului. „In cauza mai trebuie administrate probe si, din acest motiv, astazi vom restitui dosarul politistilor pentru completarea probelor”, a spus magistratul.
De fapt, reprezentantii Parchetului au mentionat ca, in cercetarea efectuata, politistii au omis sa verifice cine anume din cadrul Primariei se face raspunzator de promovarea functionarilor publici cercetati si cine ar fi trebuit sa verifice indeplinirea conditiilor impuse de lege in aceste cazuri. Avansarile ilegale pe functii din cadrul administratiei locale au fost scoase la iveala in urma unor verificari efectuate de Curtea de Conturi, desfasurate la inceputul acestui an, iar reprezentantii institutiei de control au inaintat un raport catre Prefectura Hunedoara, cu privire la neregulile descoperite.
Oamenii legii sustin ca faptele aflate in cercetare s-au produs in perioada 2002-2005, si in principal este vorba despre modul in care au fost incadrati pe functii unii angajati ai Primariei. Astfel, in unele cazuri nu s-a tinut concurs pentru ocuparea postului, ori persoanele incadrate nu aveau studiile superioare finalizate, asa cum cerea functia, sau cei angajati nu indeplineau conditiile de vechime cerute.
Reprezentantii Curtii de Conturi au stabilit ca Primaria a fost prejudiciata cu circa 100 de milioane de lei, reprezentand sumele incasate ilegal de unii functionari publici incadrati pe functii de conducere fara respectarea legii. Surse oficiale sustin, insa, ca prejudiciul a fost recuperat in totalitate, astfel ca latura civila se stinge.
Dupa audierea functionarilor incriminati in raportul Curtii de Conturi, reprezentantii Politiei Petrosani a inaintat dosarul catre Parchetul de pe langa Judecatorie cu propunere de neincepere a urmaririi penale, dar cei care au instrumentat cazul vor trebui sa aprofundeze cercetarile si sa completeze problele, la cererea procurorilor.

Cele mai citite

Sancțiuni impuse de SUA, Marea Britanie și Australia pentru combaterea grupului de infractori cibernetici ruși Evil Corp

SUA, Marea Britanie și Australia au impus sancțiuni împotriva a șapte cetățeni ruși și a două companii aparținând unui agent FSB (Serviciul Federal de...

SUA dezaprobă decizia Israelului de a-l declara „persona non grata” pe secretarul general al ONU

Departamentul de Stat al SUA a criticat decizia Israelului de a-l declara „persona non grata” pe secretarul general al ONU. Decizia are legătură cu...

Liga Campionilor: Real Madrid și Bayern Munchen au pierdut în deplasare

Real Madrid, deţinătoarea trofeului, şi Bayern Munchen, performera primei etape, au pierdut meciurile susţinute în deplasare, miercuri seara, în etapa a doua a Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă