7.2 C
București
duminică, 20 octombrie 2024
AcasăSpecial"Grupul de la Cluj" il examineaza pe Geoana

„Grupul de la Cluj” il examineaza pe Geoana

Liderii organizatiilor judetene ale PSD, care compun asa-numitul „Grup de la Cluj”, condus de fostul vicepremier Ioan Rus, se vor intalni, astazi si maine, cu conducerea centrala. Presedintele partidului, Mircea Geoana, va incerca sa recastige simpatia liderilor ardeleni, care au adoptat o pozitie de neutralitate in scandalul legat de retragerea sprijinului politic pentru fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Adrian Nastase.
Tot sefii organizatiilor PSD vor incerca sa gaseasca o solutie pentru oprirea degringoladei din anumite filiale judetene. PSD Alba este una dintre acestea, din cauza razboiului dintre sustinatorii actualului presedinte al filialei, fostul prefect Ioan Rus, si cei ai deputatului Mugurel Sarbu, fost primar al municipiului Sebes si ex-lider al organizatiei judetene.
O alta problema este legata de „hemoragia” din organizatiile locale. Mai multi primari si consilieri alesi pe listele PSD au trecut in tabara Puterii. In judetul Cluj, in ultimele zile, au trecut la PD primarii comunelor Baisoara, Aghiresu si Cojocna. La intrunirea de la Cluj-Napoca vor participa liderii organizatiilor locale, parlamentari, primari si consilieri din Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Covasna, Harghita, Maramures, Mures, Satu Mare, Salaj, Timis si Cluj. Nu in ultimul rand, PSD incearca sa isi mentina influenta in fief-ul traditional al dreptei, Transilvania si Banatul.
Liderii Partidului Social-Democrat incearca sa ii atraga de partea lor pe cei nemultumiti de actuala guvernare. O parte a alegatorilor dezamagiti care la alegerile trecute au votat cu Alianta „D.A.” se indreapta spre partidele cu lideri autoritari, cum ar fi PNG sau PRM, iar altii au migrat spre PNTCD.
Liderul partidului, Mircea Geoana, a declarat ca scopul reuniunilor regionale cu filialele este de a transmite mesajul ca s-a incheiat o perioada de convulsie care a durat prea mult.

Cele mai citite

Andrew Tate: Nu pot decât să mă rog pentru o moarte la fel de eroică ca Yahya Sinwar

Andrew Tate a postat sâmbătă pe social media că se roagă să moară la fel ca fostul lider Hamas Yahya Sinwar. „Nu pot decât să...

Andrew Tate: Nu pot decât să mă rog pentru o moarte la fel de eroică ca Yahya Sinwar

Andrew Tate a postat sâmbătă pe social media că se roagă să moară la fel ca fostul lider Hamas Yahya Sinwar. „Nu pot decât să...

Statul are facturi neplătite: e dator cu circa un miliard de euro furnizorilor de energie

Costul furnizorilor cu achiziţia energiei electrice cântărește cel mai mult în factura finală Directorul executiv al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE) declară...
Ultima oră
Pe aceeași temă