13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialBani putini la bugetul local al orasului Caransebes

Bani putini la bugetul local al orasului Caransebes

Bugetul Primariei Caransebes este aproape de cota de avarie din cauza restantelor pe care le inregistreaza atat agentii economici, cat si persoanele fizice. Din totalul celor 21,9 miliarde lei vechi ce ar fi trebuit colectate sub forma de taxe si impozite de la persoanele juridice din municipiu, creantele reprezinta 10,5 miliarde lei vechi.
Interesant este ca, de mai multi ani, cu mici modificari, lista datornicilor este aceeasi: „Mocars”, „Fagex” si „Bistra” SA, societati care au ajuns pana in pragul falimentului. In prezent, doar de la „Mocars” a fost recuperata o suma de 1,5 miliarde lei, insa mai ramane o diferenta de 1,3 miliarde lei. Avand in vedere ca in cadrul firmei s-a derulat deja procesul de lichidare, este greu de crezut ca acest debit va mai ajunge vreodata la bugetul local.
Lucrurile nu stau altfel nici in cazul persoanelor fizice, procentul de colectare a taxelor si impozitelor fiind, cu doua luni inainte de sfarsitul anului, de doar 56,7 la suta. Populatia municipiului carasean datoreaza bugetului local aproape 11 miliarde lei vechi, ca o dovada a saraciei cu care se confrunta unii dintre locuitorii orasului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă