16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialTinta: restructurarea spitalelor

Tinta: restructurarea spitalelor

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a prezentat trei obiective mari pe care doreste sa le atinga in cadrul reformei din sistemul sanitar, in cadrul unei videoconferinte la Palatul Victoria cu prefectii, subprefectii, directorii autoritatilor judetene de sanatate publica si directorii caselor judetene de asigurari de sanatate. Cele trei obiective sunt reorganizarea si restructurarea unitatilor sanitare cu paturi; masuri pentru diminuarea deficientelor in acordarea de medicamente compensate si gratuite; activitati organizatorice si gospodaresti pentru imbunatatirea conditiilor igienico-sanitare in institutiile sanitare din reteaua Ministerului Sanatatii Publice.
Directorii executivi ai autoritatilor de sanatate publica au primit dispozitia sa-i prezinte ministrului Sanatatii, pana luni, varianta finala de reorganizare si restructurare a unitatilor sanitare cu paturi. Ulterior, vor fi emise ordinele prin care va fi consacrata noua structura, urmand ca pana la 31 august 2008 acestea sa fie puse in practica.
Masurile de restructurare si reorganizare a unitatilor sanitare vor viza cu prioritate: reducerea numarului de internari nejustificate in spitale si cresterea numarului de servicii medicale acordate in ambulatoriu la costuri mult diminuate; cresterea fondurilor alocate serviciilor ambulatorii si reducerea treptata a cheltuielilor spitalicesti; cresterea performantei serviciilor spitalicesti prin reducerea capacitatilor utilizate sau subutilizate si dotarea unitatilor cu aparatura moderna, performanta; dezvoltarea serviciilor de ingrijiri la domiciliu etc. Eugen Nicolaescu a cerut sa se formeze echipe mixte din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii Publice si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pentru a supraveghea modul de eliberare a medicamentelor compensate si gratuite prin farmacii. Rolul acestor echipe este de a supraveghea eliberarea medicamentelor si de a interveni acolo unde apar cozi, pentru a indrepta cetatenii spre farmaciile care dispun de plafoane neconsumate. Totodata, vor fi identificate cauzele care determina aparitia cozilor la farmacii, pentru a lua masuri concrete de eliminare a lor.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă