Grupul consilierilor PSD din CJ Alba a inregistrat ieri un nou esec, dupa ce a incercat fara succes sa introduca pe ordinea de zi a sedintei un proiect de hotarare privind infiintarea unei comisii care sa analizeze presupuse abuzuri comise de presedintele institutiei, Ion Dumitrel. Discutia s-a transformat intr-un veritabil scandal care i-a avut drept protagonisti pe consilierul PC, Ulise Toader, care a sustinut ca introducerea proiectului pe ordinea de zi este ilegala, si consilierii PSD.
PSD a incercat sa introduca pe ordinea de zi suplimentara a sedintei de ieri un proiect privind alcatuirea unei comisii din reprezentanti ai tuturor partidelor reprezentate, care ar fi urmat sa verifice „pretinse abuzuri si ilegalitati comise de domnul presedinte Ion Dumitrel”. Presedintelui institutiei i se reprosau mai multe lucruri, printre care faptul ca s-a implicat in sprijinirea unei investitii a concernului „Bosch Rexroth” la Blaj, fara a avea o hotarare de consiliu in acest sens, ca a propus impartirea a 55 de miliarde de lei din fondul de rezerva al Guvernului pe motive subiective, ca a participat la o intalnire a Colegiului Medicilor unde a inmanat diplome de excelenta (fara ca alesii judeteni sa fi fost cei care au hotarat ce medici trebuiau premiati) si ca unul dintre candidatii la alegerile partiale ce vor avea loc la Bucerdea Granoasa s-a folosit de numele sau cand a promis realizarea unor lucrari pe drumurile din comuna. Acuzatiile consilierilor PSD nu au mai apucat sa fie discutatea desi presedintele Dumitrel a spus ca este de acord sa raspunda la fiecare dintre acestea, in parte.
Declaratii rastite
intre consilieri
Consilierul PC, Ulise Toader, s-a opus vehement ca proiectul sa fie inclus pe ordinea de zi suplimentara pe motiv ca nu a fost trecut prin toate procedurile legale, respectiv prin comisia de specialitate. Acesta a intrat intr-un schimb dur de replici cu consilierul PSD Ioan Florea, principalul sustinator al proiectului.
„Il sfatuiesc cu prietenie pe domnul Florea sa mai citeasca in ce conditii se poate introduce un proiect pe ordinea de zi. In acest caz nu exista avizul comisiei juridice”, a spus Ulise Toader. „Il felicit pe domnul Ulise pentru abnegatia cu care isi slujeste stapanii”, i-a replicat Florea, ceea ce a avut efectul de a-l enerva foarte tare pe consilierul PC. Discutiile s-au purtat pe un ton foarte ridicat si au degenerat in cearta.
„La fiecare sedinta veniti cu cate o gainarie din asta. Puteati sa o faceti acum o luna, dar sa respectati legea” a spus Ulise Toader. Acestuia i-a replicat fostul presedinte al CJ, Eugen Popa (PSD): „Aici nu suntem la targul de animale de la Teius. Sa iti intre bine in cap”.
Social-democratii au ramas singuri, dupa ce si reprezentantii PRM s-au alaturat majoritatii. Dana Serb (PRM) a spus la randul ei ca incercarea de a introduce proiectul pe ordinea de zi este ilegala. Disputa a fost „arbitrata” de secretarul judetului, Mariana Hurbean, care a spus ca orice consilier poate initia un proiect de hotarare dar trebuie sa parcurga mai multe etape legale. Aceasta a adaugat ca in proiectul intocmit de PSD nu se specifica mandatul comisiei: ce verifica, unde verifica etc.
La randul sau, Florea a spus ca si alte proiecte de hotarare au fost impuse pe ordinea de zi, fara sa fi trecut prin comisii.
Probleme in interiorul grupului PSD
Cu putin inainte de inceperea sedintei de CJ, grupul consilierilor PSD s-a reunit la sediul partidului cu mandatul de a schimba liderul de grup. Marius Sepi ar fi urmat sa fie inlocuit fie cu Eugen Popa, fie cu Ioan Florea. Discutiile dintre consilieri s-au tranformat insa rapid in cearta. Consilierul judetean Flaviu Predescu (consilier al senatorului George Maior, nominalizat pentru sefia SRI), a sustinut mentinerea lui Sepi ca lider de grup, si a criticat prestatiile in cadrul sedintelor de CJ ale lui Eugen Popa, despre care a spus, se pare, ca sunt penibile.
PSD mai are doar sase consilieri judeteni dupa ce initial castigase 10 mandate.