20 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialRezolvarea diferendului sau inceputul circului

Rezolvarea diferendului sau inceputul circului


Odata incheiate lucrarile de amenajare a terenului de fotbal din cadrul Stadionului National „Lia Manoliu”, intreaga atentie a factorilor implicati in proiectul de modernizare a incintei se indreapta catre urmatoarea faza, care include amenajarea pistei de atletism.
Exista insa o serie de discutii vizavi de materialul din care va fi confectionata aceasta. Se doreste ca toate diferendele legate de subiect sa fie rezolvate astazi in cadrul intalnirii de lucru la care sunt asteptati reprezentantii tuturor partilor implicate. Pana acum, in ciuda demersurilor facute de beneficiari, Complexul National Sportiv Bucuresti si Federatia Romana de Atletism, firma austriaca Switelsky, care se ocupa de reamenajarea stadionului, nu a oferit un raspuns clar in legatura cu disponibilitatea sa de a confectiona suprafata de alergare din material Mondo. Adica tipul de material cerut de FRA, folosit, printre altele, la pistele pe care s-a concurat la Jocurile Olimpice de la Atena si pe care se va concura si la JO de la Beijing.

Conducerea atletismului nu si-a dat niciodata acordul pentru o altfel de pista decat Mondo

Chiar daca nici vechea conducere a forului national de atletism, nici cea noua nu si-au dat acordul pentru utilizarea unui alt tip de material in afara de Mondo, s-ar putea sa existe probleme in legatura cu amenajarea pistei conform standardelor dorite de FRA. „Noi am semnat caietul de sarcini de modernizare a stadionului national prezentat initial, dar acolo nu se specifica in nici un caz natura pistei. Urma ca in apropiere de startul lucrarilor la pista sa se discute si acest aspect. Ar fi de neconceput sa se amenajeze o altfel de pista decat Mondo”, a precizat Nicolae Marasescu, care la vremea angajarii firmei austriece era secretar general al FRA. „Nu am primit nici un fel de mostre ale materialului pe care vor sa-l foloseasca austriecii, dar este putin probabil ca acesta sa aiba caracteristicile cerute de noi. Oricum, suntem hotarati sa nu acceptam ca cel mai mare si modern stadion din tara sa aiba o altfel de pista decat cea pe care se concureaza la jocurile olimpice”, s-a declarat ferm pe pozitie Constantin Mihail, directorul tehnic al FRA.

Austriecii ar putea sa nu respecte doleantele partii romane

Problema este ca daca reprezentantii Switelsky nu vor fi de acord cu conditiile impuse de partea romana, potrivit afirmatiilor directorului general al CNSB, Constantin Miclea, acestia nu vor putea fi obligati sa lucreze cu firma Mondo. „In conformitate cu prevederile legale, noi nu putem impune firmei angajate cu cine sa lucreze daca respecta anumiti parametri tehnici impusi. Asa ca tot ce speram este sa ne intelegem pe cale amiabila. Semnalele pot spune insa ca sunt pozitive.
Dupa ce le-am prezentat intreaga documentatie agreata de Federatia Romana de Atletism, reprezentantii Switelsky care lucreaza in Romania nu au avut obiectii, dar au spus ca asteapta o confirmare din Austria”, a precizat Constantin Miclea.

Cele mai citite

Percheziții în București și în trei județe într-un dosar privind infracțiuni economice

Procurorii anticorupţie efectuează, în această dimineață,, percheziţii în Bucureşti şi în alte trei judeţe într-un dosar privind infracţiuni economice. Potrivit unui comunicat DNA, sunt efectuate...

ROBOR la 3 luni staționează la 5,55%, menținându-se la acest nivel din 3 septembrie

Indicele ROBOR la 3 luni, utilizat pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate de populație înainte de mai 2019, precum și pentru...

A rămas împotmolit cu mașina în noroi, după ce a fost urmărit de poliție

Un bărbat în vârstă de 30 de ani fără permis de conducere care a condus o autoutilitară înmatriculată în Franţa, care nu avea asigurare...
Ultima oră
Pe aceeași temă