Asa cum aminteam, cateva institutii neautorizate sau neacreditate continua sa functioneze pe propriul risc. Intr-o asemenea situatie, Ministerul Educatiei si Cercetarii este legat de maini si de picioare, doar Justitia avand puterea de a interzice definitiv functionarea unor autointitulate universitati. De exemplu, Universitatea Internationala Deschisa Tehnoeconomia Europeana, care este deja de notorietate, functioneaza nestingherita, toate demersurile CNEAA si MEdC fiind blocate la Parchet. Mai mult, respectiva institutie face chiar in aceste momente inscrieri in anul I, perioada fiind prelungita pana pe 15 octombrie.
„Pentru Ministerul Educatiei si Cercetarii, in domeniul invatamantului superior nu exista decat entitati care functioneaza in baza legii si sunt autorizate provizoriu sau acreditate. Celelalte sunt entitati care fac ce doresc pentru noi nu sunt universitati. Chiar daca pretind acest lucru, ca ar fi universitati, diplomele pe care le elibereaza nu sunt recunoscute. Astfel de entitati pacalesc doar oamenii, care se lasa ademeniti si pe care noi sau societatea nu ii putem pazi. In concluzie, aceasta institutie (Tehnoeconomia Europeana – n.n.) nu a fost niciodata autorizata sa functioneze provizoriu sau acreditata”, ne-a declarat dl prof. univ. Dumitru Miron, secretar de stat pe probleme de invatamant superior in Ministerul Educatiei si Cercetarii.
Nu va lasati ademeniti de o oferta care poate parea tentanta, ci interesati-va dinainte de starea universitatii respective ca o singura solutie de a salva bani sau ani pierduti inutil. Plus ca la asa o mare oferta de institutii de invatamant superior acreditate sau autorizate provizoriu tinerii chiar au de unde sa aleaga.