9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialIsraelul exclude orice concesie

Israelul exclude orice concesie

Trei grupari palestiniene care sustin ca au participat la rapirea, duminica, a caporalului israelian Gilad Shalit si ca il detin pe acesta au formulat prima revendicare, cerand eliberarea femeilor si minorilor palestinieni detinuti in inchisorile palestiniene. „Daca incep rapirile, Israelul nu are nici o problema sa patrunda in Fasia Gaza si sa rapeasca jumatate din guvernul palestinian” condus de Hamas, a declarat pentru postul de radio al armatei ministrul israelian al infrastructurii, Benyamin Ben Eliezer.
Premierul israelian Ehud Olmert a declarat ca atacul palestinian de duminica, de la Kerem Shalom, si rapirea lui Shalit sunt parte a planului „fanaticilor islamisti de a distruge Statul Israel”. „Aceasta nu este o problema de negocieri… eliberarea prizonierilor (palestinieni) nu figureaza absolut deloc pe agenda guvernului israelian”, a adaugat Olmert, citat de „Jerusalem Post”. Vicepremierul israelian, Shimon Peres, a declarat ca liderul Hamas in exil, Khaled Mashaal (aflat la Damasc) si presedintele sirian, Bashar Assad, sunt responsabili pentru rapire. Cheia rapirii se afla la Damasc, a afirmat si ambasadorul SUA in Israel.
Un ofiter de rang inalt din serviciile de informatii ale armatei israeliene a declarat ieri ca Gilad Shalit se afla intr-o tabara de refugiati din zona Rafah, iar armata israeliana incearca sa impiedice mutarea lui din Fasia Gaza in Peninsula Sinai. Armata israeliana continua ieri sa ocupe pozitii la granita cu Fasia Gaza. 2.500 de militari egipteni au fost si ei desfasurati la frontiera cu Gaza.
Presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmud Abbas, a ordonat guvernului condus de Hamas sa lanseze „cautari serioase” si sa faca eforturi pentru eliberarea lui Gilad Shalit. Responsabili ai Fatah si Hamas au anuntat, ieri, ca miscarile palestiniene, cu exceptia Jihadului Islamic, au aprobat ieri un document „de intelegere nationala” privind inclusiv recunoasterea Statului Israel.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă