21.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPresedintele Ostaficiuc plateste amenda CJ Timis din propriul buzunar

Presedintele Ostaficiuc plateste amenda CJ Timis din propriul buzunar

Consiliul Judetean Timis a primit, ieri, o amenda pentru ca nu a anuntat inceperea santierului la viitorul deponeu ecologic de langa municipiul-resedinta. Pentru ca s-a incalcat legea, Inspectoratul Teritorial in Constructii a decis sa aplice o sanctiune de 10 milioane de lei, bani pe care ii va plati din buzunarul propriu presedintele CJ, Constantin Ostaficiuc (PD).
Amenda nu a venit pe numele sau, ci pe cel al sefului de la Serviciul de Investitii, Mugurel Borlea, dar Ostaficiuc a spus ca nu-l poate lasa pe el sa plateasca. „Pentru mine e mai important grantul de 23 de milioane de euro, pe care il primim pentru deponeul ecologic de la Covaci”, a afirmat presedintele CJ.
Intrebat ce salariu are pentru a-si permite sa plateasca, Ostaficiuc a precizat ca primeste lunar suma de 27-28 de milioane de lei. „Mi-am anuntat si sotia despre aceasta amenda, inca de saptamana trecuta”, a adaugat democratul.
Trebuie mentionat ca raspunsul oficial si clar de la Bruxelles nu a fost primit inca, dar CJ a fortat un pic lucrurile si a inceput sa organizeze santierul, langa Timisoara, in localitatea Covaci. Autorizatia in acest sens a fost eliberata in 17 iunie de catre Primaria municipiului resedinta de judet, fiind localitate periurbana. Chiar in ultima zi in care expira o alta autorizatie, cea de mediu, adica vineri, 24 iunie, s-a primit o prelungire a termenului.
Locatia de la Covaci a fost contestata de liberalii din judet, dar si de locuitorii din localitatile invecinate, printre care si Timisoara, fiind prea aproape de oras. Membrii PNL s-au si apucat sa caute alte locatii si sa prezinte opiniei publice avantajele optiunilor lor.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: Nu e nevoie de legislație suplimentară, ca domnul președinte Iohannis să candideze

Declarația a fost făcută în timpul unei vizite la Cluj Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că...

Cum integrăm mobilierul din lemn masiv pentru a crea interioare unice

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Ciucă dezvăluiri din operațiunile de peste hotare: Cele mai ieftine arme le aveau românii și insurgenții

Stimularea industriei de apărare este crucială pentru securitatea continentului, susține președintele PNL, Nicolae Ciucă, aflat în vizită la Cugir. „Îmi aduc aminte că, în teatrele...
Ultima oră
Pe aceeași temă