28.6 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăLifestyleBangladesh a deschis vineri prima sa școală islamică pentru transsexualii musulmani

Bangladesh a deschis vineri prima sa școală islamică pentru transsexualii musulmani

Madrasa face parte dintr-o serie de mișcări recente din Bangladesh, care militează pentru a ușura viața națiunii cu majoritate musulmană de până la 1,5 milioane de persoane transsexuale. Comunitatea LGBT se confruntă cu o discriminare pe scară largă în țara din Asia de Sud, cu o lege din epoca colonială încă în vigoare care pedepsește homosexualii cu condamnări la închisoare.

Vineri, aproximativ 50 de elevi transsexuali au citit versuri coranice pentru a marca deschiderea Dawatul Islam Tritio Linger Madrasa, a treia școală islamică de gen, situată la marginea capitalei.

„Sunt extaziat”, a declarat pentru AFP Shakila Akhter, o studentă de 33 de ani. Akhter s-a născut fată și a dorit întotdeauna să devină medic sau avocat, dar ambițiile au fost zădărnicite când și-a părăsit căminul pentru a se alătura unei comunități transgender. „Suntem musulmani, dar nu putem merge la o moschee”, a spus Akhter. „Nici măcar nu ne putem amesteca cu alți membri ai societății”.

Un grup de clerici condus de Abdur Rahman Azad a transformat ultimul etaj al unei clădiri cu trei etaje în școală cu finanțare de la o organizație caritabilă locală.

Echipa lui Azad oferă deja lecții coranice pentru nu mai puțin de șapte grupuri transgender din Dhaka și a declarat că proiectul școlii Madrasa a crescut din necesitatea unei baze permanente de educație pentru comunitate.

Până la 150 de studenți – aproape toți adulți – vor primi lecții similare cu cele dintr-o școală islamică tradițională, unde Coranul este predat împreună cu filosofia islamică, bengaleza, engleza, matematica și științele sociale.

Guvernul prim-ministrului Sheikh Hasina a permis, din 2013, identificarea transsexualilor ca un sex separat. În 2019, transgenderilor li s-a permis chiar să se înregistreze pentru a vota ca un al treilea sex, iar numărul lor va fi menționat separat într-un recensământ care va fi efectuat anul viitor.

Cele mai citite

Pensiile trec acum prin furcile caudine ale revizuirii

Toate cele 4,6 milioane de decizii de recalculare a pensiilor vor fi verificate de specialiştii Casei Naţionale de Pensii Potrivit ultimelor informații venite de la...

SUA vor trimite suplimentar trupe militare în Orientul Mijlociu ca răspuns la tensiunile existente

Statele Unite vor trimite suplimentar "un număr mic" de efective militare în Orientul Mijlociu ca răspuns la tensiunile regionale în creştere, în plină escaladare...

Scandal de nepotism la un colegiu din București. ANI a sesizat parchetul

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul după ce a descoperit că Vasilica Felicia Stroe, director al Colegiului Tehnologic "Viaceslav Harnaj" din București,...
Ultima oră
Pe aceeași temă