16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCluburile de fotbal nu vor mai putea fi sponsorizate din bani publici

Cluburile de fotbal nu vor mai putea fi sponsorizate din bani publici

Institutiile publice, autoritatile publice de stat si societatile cu capital de stat nu vor mai putea sponsoriza persoane juridice cu capital privat si persoane fizice cu scop lucrativ.

Comisiile din Senat au adoptat o propunere legislativa a senatorului Marius Marinescu pentru modificarea si completarea Legii 32/1994 privind sponsorizarea, pornind de la aplicarea strategiei nationale de combatere a coruptiei, din programul de guvernare.
"Unele institutii de stat sponsorizeaza din banii publici diverse persoane juridice cu capital privat, cum ar fi cluburile de fotbal, care apoi obtin milioane de dolari din vanzarile de jucatori, profitul ajungand in buzunarele patronilor, si nu ale contribuabililor”, sustine senatorul Marinescu. Sub incidenta propunerii sale legislative intra si "sponsorizarile acordate persoanelor fizice autorizate care desfasoara activitati cu caracter lucrativ, aducator de profit, cum ar fi persoanele fizice autorizate ca avocatii, notarii, evaluatorii, medicii, farmacistii, executorii judecatoresti etc., in astfel de cazuri sponsorizarile neavand nici o baza etica si morala, banii publici nefiind folositi pentru toti contribuabilii, ci doar pentru o arie restransa de persoane”.

Banii, folositi in scopuri sociale

Marius Marinescu – senatorul P.D. care s-a remarcat printr-o comportare agresiva vizavi de presedintele Camerei Bogdan Olteanu (PNL), la votul asupra Ordonantei privind privatizarea Loteriei Romane – considera ca este anormal sa nu existe bani pentru refacerea caselor afectate de inundatii, pentru oamenii cu nevoi sociale grave, pentru sistemul sanitar si pentru invatamant, in schimb sa existe bani pentru a sponsoriza persoane juridice private sau persoane fizice autorizate care desfasoara activitati cu caracter lucrativ. Guvernul a transmis Senatului ca sustine propunerea legislativa, care a avut un parcurs deosebit de rapid, cel putin pana acum, ea fiind depusa la Senat la 15 martie 2006. Daca va fi adoptata de ambele Camere parlamentare, propunerea legislativa va pune capat unei surse de coruptie.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă