12.1 C
București
sâmbătă, 19 octombrie 2024
AcasăSpecialTentativa de frauda deconspirata in Consiliul Judetean Cluj

Tentativa de frauda deconspirata in Consiliul Judetean Cluj

Sefa organizatiei de femei a PD Cluj, consilierul judetean Steluta Cataniciu, acuza o tentativa de frauda produsa in cadrul CJ. Ea sustine ca miza afacerii ar fi reprezentata de un garaj situat ultracentral in municipiul Cluj-Napoca, in suprafata de 253 de metri patrati, adica un imobil care valoreaza mai mult de 100.000 de euro.
Steluta Cataniciu a observat tentativa de frauda la ultima sedinta a Consiliului Judetean. Fostul presedinte PSD al institutiei, Gratian Serban, a initiat un proiect de hotarare privind scoaterea garajului din domeniul public al judetului si trecerea sa in domeniul privat, pentru a fi apoi vandut.
Conform Legii administratiei publice locale, o astfel de hotarare trebuie votata de doua treimi din numarul membrilor CJ, adica de 25 din cei 37 de alesi clujeni. In timpul votului, 16 dintre ei s-au abtinut sau au votat impotriva. Totusi, secretarul institutiei, Mariuca Pop, a anuntat ca hotararea a fost adoptata cu cinci voturi impotriva. Steluta Cataniciu a protestat si i-a cerut vicepresedintelui Consiliului Judetean, Sandor Kerekes, sa renumere sufragiile, insa acesta a refuzat, pe motiv ca deja au trecut la discutarea altui proiect.
Alesul PD s-a dus la presedintele PNL al Consiliului Judetean, Marius Nicoara, care tocmai iesise din sala, si i-a cerut sa anuleze votul. Acesta a sfatuit-o pe Steluta Cataniciu sa formuleze o contestatie scrisa. Astfel, ea a adunat o lista cu 16 semnaturi ale consilierilor care nu sustin proiectul. O alta contestatie a fost depusa independent de celalalt vicepresedinte al institutiei, Karoly Palfi.

„Nu este o simpla greseala”
De profesie avocat, Steluta Cataniciu sustine ca ii este greu sa creada ca la mijloc ar fi vorba de o simpla greseala a Mariucai Pop, avand in vedere proportiile diferentei dintre voturile numarate de consilieri si cele numarate de secretarul CJ. Alesii judeteni vor trebui acum sa rezolve cele doua sesizari si sa se decida daca anuleaza sau valideaza votul.
Mai mult, Steluta Cataniciu sustine ca hotararea Consiliului Judetean ar fi urmat sa fie data „cu dedicatie” unui important om de afaceri. Spatiul respectiv se afla in subsolul unei cladiri de birouri de pe strada Cuza-Voda, in care ar fi trebuit sa functioneze Banca Agricola. Consiliul Judetean a vandut imobilul omului de afaceri Sorin Dan, care ar avea un drept de preemtiune la cumpararea garajului, inainte de o eventuala licitatie.
Pe de alta parte, atunci cand a fost organizata licitatia, Sorin Dan a vrut sa cumpere intregul imobil, insa in cele din urma reprezentantii CJ au refacut caietul de sarcini astfel incat sa ramana cu garajul. Acest spatiu este in prezent nefolosit.
Consiliul Judetean mai are o serie de garaje pe Calea Dorobantilor din Cluj-Napoca. Intr-unul dintre aceste spatii functioneaza service-ul companiei „Compexit”, unul dintre dealerii Skoda, la care este actionar presedintele CJ, Marius Nicoara. Contractul de inchiriere a fost, insa, incheiat inainte de a ajunge sa conduca institutia.
In acea perioada, Consiliul Judetean era controlat de reprezentantii PSD, iar Nicoara nu avea nici un fel de functie publica, astfel incat el nu a intrat sub incidenta legii privind conflictul de interese.

Cele mai citite

Pelerinaj la Sfântul Dimitrie cel Nou. Opt zile de evenimente în Capitală

Patriarhia Română a anunțat că vor fi aduse în Capitală și moaștele Sfântului Lazăr Începând de duminică, 20 octombrie, Capitala va fi centrul unuia dintre...

Pelerinaj la Sfântul Dimitrie cel Nou. Opt zile de evenimente în Capitală

Patriarhia Română a anunțat că vor fi aduse în Capitală și moaștele Sfântului Lazăr Începând de duminică, 20 octombrie, Capitala va fi centrul unuia dintre...

Mega Image va fi nevoită să vândă 80 de magazine în urma achiziționării Profi

Consiliul Concurenţei discută cu Mega Image despre vânzarea a circa 80 de magazine, în urma achiziţionării Profi, iar până pe 4 noiembrie această listă...
Ultima oră
Pe aceeași temă