21.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialIliescu cel mic care bea laptic

Iliescu cel mic care bea laptic

Proiectul "Mari Romani” a reliefat zilele trecute un fapt exceptional: Ion Iliescu este principala personalitate negativa din istoria nationala. Da, il depaseste chiar si pe temutul dictator Nicolae Ceausescu. Aparent, pare exagerata aceasta clasificare. In realitate insa este cat se poate de dreapta si corecta. Nicolae Ceausescu a facut mult rau, si nu neaparat el, cat aparatul opresiv din jurul sau, dar a facut si ceva bine. Chiar daca nu eram nascut, stiu de la parintii mei ca pana in jurul anului 1980, Romania era o oaza de europenism intr-un veritabil desert rosu. Declinul a inceput din 1980, mai ales dupa vizitele lui Ceausescu in Coreea de Nord si China de unde a venit cu ideile manifestarilor megalomanice si nu numai.Daca Nicolae Ceausescu merita sau nu mai multa celementa decat succesorul sau bastard, Ion Iliescu, doar fiecare dintre dumneavoastra se poate pronunta. Personal cred ca prin executarea sa caineasca in sfanta zi a Nasterii Domnului, o mare parte din pacate i-au fost iertate. Dar pe nea Nelu nu-l putem ignora asa usor. Misterele revolutiei, mineriadele, "mai animalule”, pumnul in gura pus atat de des libertatii si democratiei, "amicul” Cozma, "prietenii” kaghebisti, nostalgia evidenta dupa secera si ciocan si societatea multilateral dezvoltata, aparenta de om sarac si cinstit, dar "nas” al unei veritabile caracatite de drenat banii publici in buzunarele propriei clientele de partid, groparul noilor generatii de dupa 1989, frana in calea democratizarii, dezvoltarii si europenizarii Romaniei, noul "tatuc” in care s-a erijat dupa 1989, cam acestea sunt reperele cu care Iliescu si-a facut loc in istoria nationala.
Fara indoiala ca, proiectul "Mari Romani” este in viziunea fostului sef de stat o facatura, exact asa cum ne-a facut si el din vorbe si cifre in cei 11 ani de asa-zisa democratie.
Eu mi-am trait o buna parte a copilariei in vremurile comuniste. Imi aduc aminte de frigul din casa, de programul tv imbecilizant, de lectiile facute la lumanare, de cozile la banane si portocale, cat ne mai bucuram pentru o amarata de bautura racoritoare, indoctrinarea pioniereasca si utecista etc. Cu toate acestea, se naste o intrebare: credeti ca daca ar fi avut posibilitatea, Iliescu nu ar fi pastrat o parte din aceste practici? Eu inclin sa cred ca da. Oricum, alaturi de gasca sa de comunisti naftalinosi, imbracati in Armani si stropiti cu Dior, Ion Iliescu reprezinta prelungirea nefericita a celor peste 50 de ani de comunism pe care poporul asta amarat a inghitit-o fara sa comenteze prea tare. De fapt, a strigat de doua ori: in 1996 si, cu ultimele forte, in 2004. Dupa zeci de ani de pus capul in pamant, in 1989 romanii au sperat ca Dumnezeu s-a intors cu fata catre ei. Doar ca intre cel Divin si poporul nostru s-a interpus el, Ion Iliescu.

De ce este mai rau Iliescu decat Ceausescu?

Pentru ca a pus lanturi democratiei si a ingropat speranta oamenilor vreme de mai bine de 11 ani.
Iar acum, cand oamenii, in special cei tineri ii spun verde in fata ceea ce gandesc, am convingerea ca mosul kaghebist regreta vremurile cand putea pune mana pe telefon, apela Centrala, iar contestatarul lui era ridicat de pe strada cu fulgi cu tot. De fapt, inca patru ani de guvernare PSD ar fi condus la un astfel de sistem. O copie fidela a scheletului comunismului, imbracata in haine de import. Daca PSD ar fi castigat alegerile, mai credeti posibil ca un astfel de sondaj de opinie sa fie facut public?
In nici un caz.
Poate puscaria pentru jurnalistul care ar fi avut indrazneala de a-l critica fatis pe "tatuc”.
Se mira Ion Iliescu ca oamenii il voteaza la impresia negativa?
Ei bine, tovarase Iliescu, si eu te votez ca fiind cea mai mare catastrofa intamplata Romaniei, de la Dictatul de la Viena incoace.

Cele mai citite

Donald Trump amenință să acționeze Google în instanță, acuzând favorizarea candidatei democrate Kamala Harris

Fostul președinte american Donald Trump a avertizat că, dacă va ajunge din nou la Casa Albă, va da în judecată Google, acuzând gigantul tehnologic...

Donald Trump amenință să acționeze Google în instanță, acuzând favorizarea candidatei democrate Kamala Harris

Fostul președinte american Donald Trump a avertizat că, dacă va ajunge din nou la Casa Albă, va da în judecată Google, acuzând gigantul tehnologic...

Suceava: ISU intervine pentru salvarea unui bărbat surprins de un mal de pământ

Un bărbat a fost surprins de un mal de pământ în timp ce săpa o fântână, în localitatea Călugăreni, comuna Adâncata, au anunţat reprezentanţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă