16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialRetea de spalare de bani anihilata la Iasi

Retea de spalare de bani anihilata la Iasi

Ofiterii Biroului de Combatere a Crimei Organizate Iasi au resit sa destrame o intreaga retea care se ocupa cu spalarea banilor.
Politistii au intrat pe fir in urma cu trei luni dupa ce reprezentantii a sase firme din Bucuresti si din tara s-au plans ca au fost trasi pe sfoara de doi ieseni.
Dupa primele cercetari de la acea data, s-a stabilit ca este vorba de Ionel Blanita si Sebastian Zavastin, patronii SC Metalex Company SRL, societate care se ocupa de diverse intermedieri. „Cumparau marfa de la o firma si o vindeau mai departe. Numai ca acest lucru nu era facut tocmai legal, iar in spate se ascundea o afacere de tip suveica”, a precizat unul dintre anchetatori.
Mai precis, iesenii achizitionau marfa pentru care emiteau cecuri fara acoperire. Bunurile erau imediat valorificate de Blanita si de Zavastin, banii rezultati fiind introdusi in diferite firme care functionau cu acte in regula. Ulterior s-a descoperit ca patronii acestor societati erau in fapt complici ai actionarilor de la Metalex Company.
Cu ajutorul acestui sistem cele sase parti vatamate au fost prejudiciate cu peste 3,5 miliarde de lei.
Cazul este departe de a fi finalizat. Politistii si procurorii de la Crima Organizata se asteapta ca numarul celor pagubiti sa fie mult mai mare. Blanita si Zavastin au fost arestati recent de judecatori, sub acuzatiile de infractiuni la Legea cecului, spalare de bani, inselaciune si aderare la un grup de crima organizata.

Cele mai citite

FCSB în pericol de depunctare din cauza declarațiilor lui Gigi Becali!

Gigi Becali riscă o nouă suspendare după acuzațiile aduse arbitrului Horațiu Feșnic, ceea ce pune FCSB în pericol de a pierde 3 puncte în...

Zece ani de închisoare pentru stomatologul acuzat de agresiune sexuală asupra influenceriței Lolrelai

Dentistul acuzat de influencerița Ștefania Costache, cunoscută sub numele de Lolrelai, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru agresiune sexuală și lipsire...

Dinamo caută întăriri! Pitu și Dobre sunt pe lista lui Kopic

După un început promițător de sezon, Dinamo București negociază aducerea a doi mijlocași importanți, Alexi Pitu și Alexandru Dobre, pentru a întări echipa în...
Ultima oră
Pe aceeași temă