16.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialSocietatea de Imbunatatiri Funciare, in pragul executarii silite

Societatea de Imbunatatiri Funciare, in pragul executarii silite

Aproximativ 200 de angajati ai Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare au protestat ieri, timp de doua ore, in fata sediului Ministerului Finantelor Publice. Actiunea a fost organizata de Uniunea Sindicatelor din Imbunatatiri Funciare (membra CNS „Cartel ALFA”) cu scopul de impiedica executarea silita a societatii.
Incepand cu anul 2004, SNIF a fost inclusa in programul Bancii Mondiale de restructurare in vederea privatizarii, beneficiind de Proiectul „Reforma si reabilitarea sistemului de irigatii”, finantat prin Acordul de imprumut incheiat de Guvernul Romaniei cu Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare. Datorita acestui proiect, societatea s-a redresat rapid, au mai fost disponibilizati 2.600 de salariati in anul 2005, iar in anul 2006 s-a inregistrat profit.
Avand datorii mostenite din perioada anterioara restructurarii, in luna ianuarie 2006, reprezentantii ANAF au intocmit proces-verbal de sechestru pentru bunurile imobile ale SNIF, executarea silita avand termen scadent la 28 septembrie a.c. In prezent, la aceasta societate sunt 1.800 de salariati a caror activitate se concentreaza pe lucrari in amenajarile de irigatii, desecari, drenaje, indiguiri si combaterea eroziunii solului, avand capacitatea de a interveni prompt in combaterea si limitarea efectelor calamitatilor naturale (inundatii, alunecari de teren etc).

Cele mai citite

Scholz avertizează: Atacul Iranului asupra Israelului amenință să destabilizeze întregul Orient Mijlociu

Cancelarul german Olaf Scholz a condamnat ferm atacul lansat de Iran împotriva Israelului, avertizând că acesta ar putea "să dea foc" întregii regiuni, potrivit...

Două surori dintr-un centru de plasament, violate de nașul lor

Două surori, una de 12 ani, cealaltă de 14, din localitatea Cavnic, județul Maramureș, dintr-un centru de plasament, ar fi fost violate de nașul...

CFR Cluj, aproape de un transfer important! Un internațional român e gata să semneze cu echipa lui Dan Petrescu

CFR Cluj este foarte aproape de a-l aduce în echipă pe Alex Dobre, un atacant de 26 de ani care a jucat în trecut...
Ultima oră
Pe aceeași temă