12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInvestigații România Liberă11 cetăţeni din Siria şi Irak cu acte de identitate bulgăreşti, depistaţi...

11 cetăţeni din Siria şi Irak cu acte de identitate bulgăreşti, depistaţi de poliţiştii de frontieră

Şoferii mijloacelor de transport, doi cetăţeni bulgari, sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

În data de 12.11.2020, în jurul orei 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean bulgar care conducea un microbuz, înmatriculat în Germania.

În interiorul mijlocului de transport se aflau, ca pasageri, patru bărbaţi care au prezentat la controlul de frontieră cărţi de identitate, ce aveau însemnele autorităţilor din Bulgaria.

Câteva minute mai târziu, în acelaşi punct de frontieră, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un alt şofer bulgar, în vârstă de 61 de ani, la volanul unui autovehicul înmatriculat în Bulgaria.

Şi în acest caz şoferul transporta şapte cetăţeni străini, care s-au legitimat cu documente de călătorie bulgăreşti.

În ambele situaţii, cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că persoanele prezente la control nu erau cele din fotografiile documentelor de călătorie, existând diferenţe de fizionomie.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria celor în cauză, fiind conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În continuarea verificărilor s-a stabilit că cei unsprezece bărbaţi sunt cetăţeni din Siria şi Irak, opt adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 46 de ani şi trei minori, având vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru cei doi şoferi şi de fals privind identitatea şi tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat pentru cei unsprezece cetăţeni din Siria şi Irak.

Cele mai citite

Te-ai săturat de tradiționalul miel canin de Paște și îți place vânatul? Stufatul din canis lupus cu coadă stufoasă e rețeta pentru tine!

Faptul că Paștele a picat atât de aproape de 1 Mai Muncitoresc anul acesta a creat o adevărată criză de miel canin pe...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...
Ultima oră
Pe aceeași temă