16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialUrsii din Bistrita-Nasaud, vanati numai de straini

Ursii din Bistrita-Nasaud, vanati numai de straini

Cinci spanioli si doi germani au platit fiecare cate 5.000 de euro pentru a putea vana ursi atat din padurile statului, cat si de pe fondurile de vanatoare private din judetul Bistrita-Nasaud. Planul de recolta aprobat pentru aceasta zona, de 8 exemplare, a fost realizat numai cu straini, pentru ultimul exemplar care mai poate fi impuscat fiind anuntat tot un vanator din Spania.
Potrivit responsabilului cu activitatea de vanatoare din cadrul Directiei Silvice, Ioan Sonea, institutia a incasat pana acum 25.000 de euro de la cinci spanioli care au venit la vanatoare de ursi in zona Dealul Negru. Directorul executiv al Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS), Valer Negrusa, a spus ca institutia a obtinut, la randul ei, 10.000 de euro de la doi germani care au preferat si ei sa vaneze ursi pe fondurile de vanatoare din judet, unul din Bichiugiu, iar altul de la Sanmihaiu de Campie.
Un alt vanator, de data aceasta din Spania, este asteptat in jurul datei de 15 noiembrie sa soseasca in judet pentru a impusca ultimul urs aflat in planul de recolta pe 2006, cu toate ca vanatoarea acestui animal este permisa pana in 31 decembrie. In schimb, persoanele din judet care nu isi permit sa plateasca taxa de impuscare a unui urs, se pot consola la vanatoare de mistreti.
Pana acum au fost impuscate 12 exemplare din cele 70 aflate in planul de recolta al AJVPS, sezonul fiind deschis pana in 31 ianuarie. Tot in aceasta perioada mai pot fi vanati cerbii de selectie si capriorii. In primul caz a fost impuscat unul din 5, iar in cel de-al doilea mai sunt 48 in planul de recolta.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă