Rudy Giuliani este in top 3. Un loc la masa alaturi de fostul primar al orasului New York, favoritul pentru cursa prezidentiala din 2008, costa 500 de dolari.
Aflat luni in Tennessee pentru a-l sprijini pe Bob Corker, candidatul republican la Senat, Giuliani a fost oaspetele de onoare al dineului la care participantii au contribuit fiecare cu 500 de dolari, bani destinati campaniei electorale. Destul de aproape de cota Laurei Bush, care a fost invitata speciala a unui eveniment similar cu doua saptamani in urma, unde comesenii au platit 1000 de dolari. Cel mai scump ramane, fireste, presedintele George W. Bush, care a participat deja la doua astfel de dineuri pentru Corker, cotate la peste 2000 de dolari de persoana. Frecventa si rangul acestor personalitati arata importanta cursei electorale din Tennessee, care s-ar putea dovedi decisiva in pastrarea sau pierderea majoritatii republicane in Senat.
In tabara democrata, contracandidatul Harold Ford jr este sustinut de fostul presedinte Bill Clinton si de sotia sa, Hillary, rivala lui Giuliani la prezidentialele din 2008.
Precampanie prezidentiala
Oficial, Giuliani nu se preocupa prea mult de pozitia sa de lider in toate sondajele de opinie la nivel federal, depasind-o cu 5-6 procente pe Hillary Clinton in intentiile de vot pentru 2008. „Aceste alegeri sunt foarte importante. Oamenii se gandesc deja la 2008, dar uita ca intre timp tara trebuie guvernata,” a declarat Giuliani luni la conferinta de presa din Chattanooga. Neoficial, insa, participarea la astfel de evenimente ii ofera lui Giuliani un bun prilej de a „testa terenul”, de a cunoaste electoratul din Sud, fata de care un republican din New York ar putea parea strain. Giuliani este pro-avort si doreste limitarea portului de arma, teme cu care republicanii din Sud nu sunt de acord.
In ofensiva contra terorismului
Vazut ca simbol al eficientei organizatorice in dezastrul ce a urmat atentatelor de la 11 septembrie 2001, Giuliani ramane o voce respectata in ce priveste razboiul impotriva terorismului. In timp ce democratii, dar si unii republicani ca senatorul John McCain cer schimbarea strategiei in Irak si retragerea cat mai rapida, Giuliani considera ca SUA nu trebuie sa treaca in defensiva: „Este crucial sa ramanem ofensivi impotriva terorismului. Ceea ce a facut presedintele Bush si ce ramane foarte important pentru noi este ca dupa atentatele din 11 septembrie a declansat ofensiva impotriva terorismului. Si nu putem reveni in pozitia de defensiva dinainte. Oricare ar fi fost motivele atunci, nu aveam inca in fata ochilor lectia 11 septembrie, iar oamenii aveau un anumit grad de confuzie in aceasta privinta. E de inteles. Dar din 11 septembrie incoace nu mai exista motiv pentru a fi confuz. Acesti oameni duc un razboi impotriva noastra si trebuie sa fim ofensivi”. Intrebat daca ar sprijini o schimbare a strategiei in Irak, Giuliani a raspuns ca „strategiile se modifica tot timpul pe parcursul unui razboi. Am avut deja 4-5 strategii diferite in Afganistan si Irak. In al doilea razboi mondial am avut poate 50 de strategii diferite. Ceea ce e important e ca strategia in Irak sa urmeze un scop: un guvern stabil si responsabil. Pentru ca aceasta este singura solutie de a stopa terorismul – inlocuirea regimurilor opresive cu guverne responsabile. Este foarte dificil si nu exista garantii ca vom avea succes. Dar trebuie sa ramanem in Irak pana ne indeplinim acest scop”.