18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialFocuri de arma la granita cu Ungaria

Focuri de arma la granita cu Ungaria

Politistii de frontiera de la Sannicolau Mare (judetul Timis) au retinut, sambata noapte, patru cetateni din Afghanistan, la mai putin de 500 de metri de granita cu Ungaria. Oamenii legii i-au urmarit pe cei patru barbati, cu varste cuprinse intre 19 si 50 ani, mai bine de patru ore, folosindu-se de aparatura mobila cu termoviziune.
Deoarece transfugii nu cunosteau bine zona, acestia au parcurs cei patru kilometri ce despart localitatea Cenad de punctul de trecere a granitei in patru ore. Cand politistii de frontiera i-au observat si i-au somat sa se opreasca, cei patru au incercat sa isi piarda urma in ascunzatorile din zona.
A urmat o adevarata urmarire, in timpul careia oamenii legii au fost nevoiti sa deschida foc de avertisment. Au fost executate patru focuri de arma in plan vertical, iar in cele din urma cetatenii afgani au fost imobilizati. S-a stabilit ca ei doreau sa ajunga intr-o tara din Uniunea Europeana, in cautarea unui loc de munca.
Purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera, comisarul Viorel Alexe, a precizat ca cei patru sunt aceiasi care in urma cu numai o saptamana au incercat din nou sa forteze frontiera, tot in zona respectiva. Transfugii s-au ales cu inca un dosar penal pentru infractiunea de tentativa la trecerea frauduloasa a granitei de stat.

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă