19.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiÎCCJ, lovitură pentru Inspecția Judiciară

ÎCCJ, lovitură pentru Inspecția Judiciară

Anul trecut, procurorii CSM au anulat acțiunea disciplinară a Inspecției Judiciare privindu-i pe procurorii DNA Marius Bulancea, Paul Dumitriu şi Jean Uncheşelu, care au fost cercetați disciplinar pentru „exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă“ în dosarul în care au anchetat modul de adoptare a OUG 13. Decizia a fost menținută, definitiv, de ÎCCJ.

“Respinge, ca nefondat, recursul declarat de recurenta INSPECŢIA JUDICIARĂ împotriva Hotărârii nr. 14P din 18 decembrie 2017, pronunţate de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori în materie disciplinară în dosarul nr. 11/P/2017, precum şi a încheierilor pronunţate în acelaşi dosar la datele de 25 octombrie 2017 ( în camera de consiliu şi în şedinţă publică), 15 noiembrie 2017 şi 13 decembrie 2017. Definitivă”, este decizia Instanței Supreme.

Inspecția Judiciară susținea, în septembrie 2017, că efectul anchetării OUG 13 a fost încălcarea gravă a principiului separaţiei puterilor în stat de către cei trei procurori DNA, care “s-au considerat competenţi să verifice oportunitatea, respectarea procedurii legislative şi, implicit, legalitatea adoptării Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă