Membrii unei familii din comuna Teliuc (judetul Hunedoara) au ajuns la spital dupa ce au consumat un pepene. Directorul executiv adjunct al Directiei de Sanatate Publica (DSP), Otilia Sfetcu, sustine, insa, ca este neobisnuit ca o toxiinfectie alimentara sa fi produsa de un pepene si, pentru a afla cum de a fost posibil asa ceva, s-au recoltat probe dintr-o bucata ramasa, efectuandu-se analize. Rezultatele testelor vor fi facute publice in zilele urmatoare.
Sapte persoane, dintre care patru adulti si trei copii, cu varste cuprinse intre sapte si 45 de ani au mancat din fructul cumparat de capul familiei de la magazinul din sat. Acestia au spus ca, dupa mai putin de jumatate de ora, au inceput sa se simta rau. „Cele sapte persoane au acuzat greturi si varsaturi, simptome ce indica o intoxicatie acuta. Au fost transportate de urgenta, cu ambulantele, la Spitalul „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara. Medicii au pus diagnosticul toxiinfectie alimentara si au efectuat spalaturi stomacale si au perfuzat pacientii. Acestia au inceput sa se simta mai bine, in prezent fiind in afara oricarui pericol”, a mai spus Sfetcu.
Potrivit sursei citate, inspectorii Directiei de Sanatate Publica au efectuat un control la magazinul de unde familia a cumparat pepenele. Aici au fost descoperite mai multe nereguli, urmand sa se ia masuri impotriva proprietarului. „Pepenele era ultimul din stoc si fusese cumparat de la piata”, a adaugat reprezentantul DSP.