13.5 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialNatalia Traistariu a fost adusa de la Piatra Neamt la Fundeni cu...

Natalia Traistariu a fost adusa de la Piatra Neamt la Fundeni cu Salvarea

Se pare ca majoritatea artistilor romani care ajung sa reprezinte Romania la Eurovision au parte de necazuri in viata particulara. Daca anul trecut, in perioada Eurovision-ului, Luminita Anghel a trecut printr-un eveniment nefericit, pierzandu-si tatal, iata ca reprezentantul Romaniei de anul acesta, Mihai Traistariu, traieste si el, de trei luni, un cosmar. Mama lui, grav bolnava, care are nevoie de transplant de ficat, a intrat marti seara in coma. Veste cu atat mai tragica pentru Mihai, care in acel moment se afla in Bucuresti, intr-o emisiune in direct, iar cea care i-a dat viata – la Piatra Neamt.

Ieri-dimineata, Mihai a reusit s-o aduca pe mama lui, cu o ambulanta anti-soc, la Spitalul Fundeni din Bucuresti, unde medicii de acolo incearca sa o scoata din coma. Desi era de preferat sa fie transportata la Bucuresti cu elicopterul, acesta nu a fost disponibil, fiind in reparatii. Natalia Traistariu a fost transferata la Fundeni in stare de coma profunda, in urma unei hemoragii digestive, de la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Piatra Neamt la Institutul Clinic Fundeni, Clinica Medicala si de Hepatologie. Medicii spun ca nu se pune deocamdata problema unui transplant de ficat, deoarece trebuie mai intai ca pacienta sa fie stabilizata din punct de vedere al functiilor vitale. Ei sunt rezervati cu privire la sansele de supravietuire. Prof. dr. Mihai Voiculescu, seful Clinicii Medicale si de Hepatologie, spune ca, deocamdata, se incearca oprirea hemoragiei, dupa care scoaterea din coma si abia apoi se va face o evaluare pentru a se vedea daca Natalia Traistariu este eligibila pentru transplant.

Operatie de 60.000 de euro

„Mama a ajuns cu bine la Spitalul Fundeni. I s-a oprit putin hemoragia si se misca putin, ceea ce, cred eu, este un semn bun. As vrea sa i se faca transplant de ficat, dar nu stiu in ce masura este posibil. Operatia ar costa 60.000 de euro in strainatate, suma pe care nu o am deocamdata”, a declarat, ieri, Mihai, care trebuie sa faca in aceasta perioada fata si aparitiilor in presa si la televiziune.
„Nimeni nu stie prin ce am trecut eu in ultimele luni si ce e in sufletul meu. Cu toate acestea, am muncit mult pentru Eurovision, iar atunci cand apar in public fac in asa fel incat sa zambesc fortat, cu toate greutatile prin care trec. Numai eu stiu cum reusesc, iar atunci cand ajung in camera izbucnesc in plans”, spune cel care a obtinut pe 20 mai, la Atena, cel mai bun punctaj al Romaniei de pana acum: 172 de puncte. Desi in urma participarii la Eurovision a obtinut acest rezultat si multe contracte internationale (lucru pe care si l-a dorit cel mai mult in viata), din cauza situatiei disperate in care se afla Mihai nu se poate bucura si nu poate impartasi bucuria cu mama sa. Tatal i-a murit acum 15 ani. „Exista o balanta in viata. Nu le poti avea pe toate”, se resemneaza el cu modestie in fata sortii. Aspru criticat de presa, dupa obtinerea calificarii in finala romaneasca pentru Eurovision, pentru felul cum arata si cum se imbraca, Mihai spune ca nu este suparat, ci, din contra, crede ca acest lucru l-a ajutat sa-si schimbe cat de cat imaginea si stilul vestimentar. „Nu sunt Brad Pitt. Stiu cum arat si am facut tot posibilul sa incerc sa ma schimb. Probabil ma imbrac asa pentru ca m-am nascut la Piatra Neamt si nu la Bucuresti. Am luat insa legatura cu multi oameni de specialitate si cred ca am reusit sa schimb ceva. Vreau sa fiu iubit de public si apreciat pentru munca mea”, mai adauga Mihai. Nici seful delegatiei Romaniei la Eurovision, Dan Manoliu, nu a fost scutit de necazuri, acesta pierzandu-si mama chiar inainte de plecarea la Atena. Sa fie oare un blestem cazut pe capul participantilor la Eurovision?

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă