12.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialZeci de miliarde lei, "inghitite"de asfaltari care nu trec testul iernii

Zeci de miliarde lei, „inghitite”de asfaltari care nu trec testul iernii

Administratia locala din municipiul Petrosani (judetul Hunedoara) pare sa nu gaseasca solutia viabila astfel incat asfaltarile, pentru care se aloca zeci de miliarde de lei, sa tina mai mult decat o toamna. De ani de zile, covoarele asfaltice intinse pe arterele din oras nu sunt capabile sa treaca testul iernii, iar primavara soferii sunt nevoiti sa infrunte craterele de pe sosele.
Nici acest an nu face exceptie, iar reclamatiile la adresa calitatii precare a drumurilor au inceput deja sa apara. Anul trecut, Consiliul Local a aprobat suma de 14 miliarde lei in vederea asfaltarii a 38.000 de metri patrati de drumuri. Odata cu topirea zapezilor au aparut, insa, si „cariile” din asfalt, mai ales in zona Colonie, pe unde cu greu se mai poate circula.
Astfel de probleme au fost semnalate si in alte zone din Petrosani, insa aparitia gropilor aproape ca nu mai mira pe nimeni. De fapt, inca de anul trecut, chiar din momentul realizarii lucrarilor de asfaltare, soferii se asteptau ca ineditele solutii folosite de unii executanti sa nu dea roade.
Societatea de Gospodarire Locala demarase „asfaltarea” unor strazi din municipiu cu bolovani si bucati de asfalt decapat, pe o portiune de circa un kilometru de drum. Firma s-a facut remarcata, la modul negativ, cu un an in urma, dupa ce a „brevetat” plombarea carosabilului cu argila si pietris. Lucrarile atribuite de CL catre SC „Gospodarie Prest Com” erau chiar in zona Colonie, acolo unde au aparut acum si cele mai multe probleme.
Nu este pentru prima data cand banii pentru repararea soselelor sunt aruncati in vant. Anual, edilii locali cheltuiesc zeci de miliarde de lei pentru lucrari de mantuiala. De fapt, in perioada 2001-2004, numai pentru plombari si pietruiri au fost cheltuite 10,5 miliarde lei vechi, marea majoritate a lucrarilor fiind efectuate tot de firma aflata in subordinea Consiliului Local. Atat de bine s-a lucrat incat covorul asfaltic nu a trecut niciodata testul iernii.
Specialistii opineaza ca distrugerea lucrarilor poate avea la baza doua cauze: ori mixtura folosita nu este buna, ori antiderapantul imprastiat iarna pe sosele contine prea multa sare, care distruge carosabilul.
Pentru asfaltarile din acest an, edilii locali au alocat circa 20 de miliarde lei, iar soferii se intreaba deja cat timp va trece din momentul asfaltarii soselelor si pana la reaparitia craterelor din asfalt.

Cele mai citite

Prințesa Kate Middleton a îmbrățișat o adolescentă bolnavă de cancer

Palatul Kensington a publicat miercuri imagini cu prinţul William şi soţia sa Kate care s-au întâlnit cu Liz Hatton, o adolescentă bolnavă de cancer,...

Suceava: O femeie a fost strivită de un copac tăiat de angajații Primăriei

Incident şocant la Suceava: o angajată DGASPC a ajuns la spital cu fracturi la picioare şi lovituri la cap, după ce un copac tăiat...

Sancțiuni impuse de SUA, Marea Britanie și Australia pentru combaterea grupului de infractori cibernetici ruși Evil Corp

SUA, Marea Britanie și Australia au impus sancțiuni împotriva a șapte cetățeni ruși și a două companii aparținând unui agent FSB (Serviciul Federal de...
Ultima oră
Pe aceeași temă