13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăInternaționalRealitatea TV a stricat piata transmisiilor de fotbal!

Realitatea TV a stricat piata transmisiilor de fotbal!

Meciul retur dintre Steaua si Rapid, contand pentru sferturile de finala ale Cupei UEFA, va putea fi urmarit pe data de 6 aprilie pe un post surpriza in lumea transmisiunilor fotbalistice in direct: Realitatea TV.
Este pentru prima oara cand un post-nisa, care se autointituleaza televiziune de stiri, preia in direct un joc de o asemenea importanta. Unii vor avea de castigat (in primul rand, Gigi Becali, veti vedea de ce), altii de pierdut si includem aici, in primul rand, un sector important din populatie unde nu se receptioneaza Realitatea TV, dar si restul televiziunilor, care vor porni de acum inainte negocierile contractuale pentru preluarea unor astfel de jocuri de la cifre mult mai mari decat cele cu care erau obisnuite.

Gigi Becali a castigat 500.000 de euro!

Cumpararea drepturilor de transmisie tv pentru meciul retur a insemnat o investitie de 200.000 de euro, numai ca in buzunarele lui Gigi Becali au intrat 500.000 de euro! Si asta, pentru ca patronul postului de televiziune i-a propus lui Becali sa ii vanda la pachet atat meciul cu Rapid, cat si pe cel din semifinale, de pe teren propriu, cu Midlesbrough sau Basel! Si asta, desi Steaua nu s-a calificat inca in semifinale si are „sanse” sa nu o faca gandindu-ne la dificultatea jocului cu Rapid! Interesant e faptul ca banii au fost dati si, daca Steaua nu merge mai departe, ei nu vor fi returnati!
Pana acum, un astfel de joc nu scotea din buzunarele unei televiziuni mai mult de 150.000 de euro, suma pe care TVR a si avansat-o pentru a primi meciul Steaua-Rapid, gandindu-se ca va fi suficienta.
Faptul ca Realitatea TV a plusat face ca si standardul sa creasca, asa ca meciuri similare vor fi cumparate pe bani mai multi! „Au stricat piata! Dupa aceste meciuri, ei se vor retrage, iar noi ramanem cu cluburile care ne vor cere mai multi bani plecand de la acest precedent”, spun cei ce se ocupa de achizitionarea acestor drepturi pentru TVR sau Antena 1.

CNA isi exprima regretul

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) isi exprima public regretul ca meciul de fotbal dintre Steaua si Rapid, „eveniment sportiv de interes national”, va fi difuzat de un post de televiziune de nisa, respectiv Realitatea TV. Conform CNA, in aceasta situatie, meciul nu va putea fi urmarit de 40-45% din publicul telespectator din Romania. Cei de la Realitatea spun ca au aceeasi acoperire ca si celelalte posturi comerciale din Romania care sunt preluate de societatile de cablu, asa ca nu e nici un motiv de ingrijorare.
O luare de pozitie interesanta din partea CNA, dar inutila din cel putin doua motive. In primul rand, nici CNA si nici un alt post de televiziune nu pot contesta achizitionarea drepturilor tv de catre Realitatea, din moment ce totul s-a facut legal, practic a fost o licitatie si a castigat cel care a dat mai mult. In al doilea rand, meciul Steaua-Rapid nu e de interes national, ci european, caci el nu conteaza pentru Divizia A, ci in Cupa UEFA!

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă